Web Analytics
Jump to content

Forskjell på de forskjellig Cubase utgavene...


Slashaxl
 Share

Recommended Posts

og ellers er cubase et mer "kreativt" verktøy enn pro tools. bedre å styre med midi i.

pro tools er generelt oppfatta som et bedre verktøy for å jobbe med opptak, men det er også et omdiskutert tema. Et av abrene til et typisk hjemmestudio er at du må ha egen hardware for det, og om du ikke liker de rimeligere versjonene må du punge ut store spenn for å få noe som er bedre. er lenge siden jeg jobba noe med pro tools, og det var vel en le-versjon såvidt jeg kan huske, så har ikke så mye førstehåndserfaringer.

Link to comment
Share on other sites

Fordelene med de dyre pro tools - systemene er at de er dps-baserte. Man har egne accel-kort som tar seg av all audio-behandling med nesten null latency.

Det er skikkelig kult. Forferdelig dyrt, men kult. Heldigvis blir prosessorer bedre og bedre og med dual og quad - core kommer native - systemer snart til å være like gode på latencyen og fordelene med pro tools svinner hen.

De billige pro tools-versjonene er IKKE dsp-baserte. De er native og bruker maskinens cpu akkurat som cubase, sonar, logic osv. Når man ikke lenger har fordelen med dsp-kort ser jeg ingen grunn til at noen kan ha lyst på f.eks mbox2 eller lignende... programvaren som følger med kan sammenlignes med cubase sl og man er bundet til å bruke digidesign sine kort, som i manges øyne ikke er noe særlig gode.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.