Web Analytics
Jump to content

Trenger info om Ibanez 7-strenger.


Hans
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg har fått tilbud om å kjøpe en Ibanez 7-strenger men selger har ca null informasjon om denne.

Det eneste jeg vet er at den har hatt 3 eiere(som jeg vet om) og av de to siste eierne har den nesten ikke blitt brukt i det hele tatt. Den har allikevel noe slitasje på hardware, noen småhakk på kanten på baksiden og en ganske lang, tynn, hvit ripe på baksiden. Gitaren er meget god og spille på. Lettspillt som ibanez gitarer flest. På baksiden av hodet står det F0016779

Det jeg vil vite er følgende:

Nypris

årsmodell

modellnavn

hvor mye det kan være verdt å gi for den.

Kom gjerne med andre innspill også.

Legger ved 2 stk bilder av gitaren. post-1264-1165365183_thumb.jpg post-1264-1165365206_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Stemmer nok bra den infoen du har fått her allerede. 7620 er en bra gitar, alternativet på den tiden var en 7420. 7620 er laget i Japan, noe som de fleste anser som en fordel.

Det var en slik sort en på Tre'45 for litt siden, den ville de ha 4.000,- for ut døra. Det er veldig mange av disse, så noen samleverdi er det ikke snakk om. Skal du ha en sjustrenger er det lett å betale ca. 6.000,- dersom den er i veldig bra tilstand. Dersom du ikke har all verdens peiling på en gitar, så ville jeg fått noen med god kunnskap til å se på den - for så sjekke halsen, tremoloen og det som er viktig. Riper på kroppen er ikke så utrolig farlig. Men klart, det setter ned salgsverdien.

Så, hvor mye du bør betale for akkurat den der? Ikke godt å si. Du får høre hva han vil ha, så legge inn et skambud. ;)

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar!

Har testet gitaren en del timer nå og sjekket hals, tremolo osv. Det eneste må være at tremoloen må justeres og den justerer jeg selv. Fant også ut at volumpoten var litt treg og trenger en ekstra vri før det blir stille. Sikkert bare snakk om rensing eller noe slikt.

Gitaren har for det meste stått og støvet ned hos eier i et par år så jeg har akkurat gitt den en grundig overhaling.

Grunnen til at jeg lurte på pris er at eier har null peiling på hva den er verdt og ville at jeg skulle komme med et bud.

Jeg hadde regnet med rundt 5000 men sparte meg for å slenge ut bud i hytt og pine uten å være sikker.

Synes det er greit å vite sånn ca. :)

Link to comment
Share on other sites

Har sjekket litt rundt på nett nå. 7420 kom visst med en farge som kalles "magenta crush". denne og VK ser veldig like ut. Jeg ble litt forvirret nå. På jemsite.com står det at 7420 også er lagd i japan. Står forresten "japan" bak hodet på denne.

Country of Manufacture: Deciphered model number codes

72 - Made in China

73 - Made in Korea

74 - Made in Japan

76 - Made in Japan

Halsen er heller ikke 3-delt lønn. det er noe brunt tre i midten. Tremoloen er en ibanez lo-trs trem.

Hvor mye vil isåfall en 7420 være verdt?

Link to comment
Share on other sites

Hva er forskjellen på lo-trs og lo-pro edge?

har lenge hatt lyst på en 7-strenger med FR type tremolo men aldri hatt råd til å kjøpe ny.

Har vel egentlig veeeldig lyst på denne. synes fargen er fantastisk :P

Link to comment
Share on other sites

Skulle du ha sett, jeg er ikke ufeilbarlig allikevel o.0 men de gitarene er meget like http://www.jemsite.com/ibanez/rg/rg7620.htm

Forskjellen mellom lo-pro edge og lo-trs er i hovedsak at lo-trs er en budsjettmodell, så de bruker noe billigere metall osv i produksjonen, designet er også noe annerledes. Resultatet blir da at den ikke er like bra på å holde stemmingen som en lo-pro. Men når det er sagt, må jeg legge til at jeg synes lo-trs er slettes ikke værst hvis man sammenlikner med andre produsenter sine busjettmodeller ;)

Link to comment
Share on other sites

pr0cyon: Skjønner. Jeg synes den virker solid. Har ikke hatt noen problemer med den til nå ihvertfall. :)

Leste forresten på jemsite at den kan lett byttes ut med en original floyd uten noe ekstra arbeid.

Tearjack: tror ikke det. er ikke noen kornfan :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.