Web Analytics
Jump to content

Thunderbird


CalmLikeABomb
 Share

Recommended Posts

Som kanskje noen forstod vil jeg kjøpe meg en Thunderbird bass.. de er så nydelige!

siden jeg ikke er rik tenkte jeg at det måtte bli en Epiphone. Noen som har erfaring med den øksa eller?

billigste versjonen jeg klarte å finne i Norge på internett var 4000,-

men i USA gikk den for 2700 med shipping til Norge, en litt bedre pris det. Men først og fremst, hvordan er den?

Link to comment
Share on other sites

de jeg har hørt snakke om den har bare snakket positivt om den. klart, man må jo like T-bird, da de ikke er lettspilte, har en litt rar tyngdefordeling (tungt hode, så det detter en del ned) og egner seg visst best med plekter..

personlig ingen erfaringer, men det jeg har hørt er slik jeg har beskrevet over.. Personlig synes jeg de er stygge :P

Link to comment
Share on other sites

Personlig så er det en av bassene jeg hater aller mest her i verden, men hvis du liker den selv er det jo selvfølgelig bare bra. Aldri hør for mye på andres meninger når det gjelder slikt, så lenge du er fornøyd selv.

Når det er sagt, burde du absolutt få prøvd en før du kjøper. Kjøpe ny ville jeg ikke anbefale deg i det hele tatt. Det er mye å spare på å kjøpe brukt. Fant to stykker sånn i farta, denne, (som riktignok selges med masse utstyr, men du kan jo kanskje få kjøpt kun bassen.) og denne.

Jeg har kun prøvd en Gibson Thunderbird, og det var noe av det aller verste jeg noen gang har spilt på. Kan godt hende det var et eller annet galt med den, og/eller at den var skikkelig dårlig satt opp, men uansett var den veldig ubalansert. Jeg likte heller ikke lyden, halsen eller utseendet, så... :unsure:

Selv om det jeg har sagt kanskje er demotiverende for deg, så må jeg bare gjenta at du må få prøvd en, og at det er DIN mening som teller, ikke hva en sær tulling som meg synes.

Link to comment
Share on other sites

hehe joda andres synspunkter teller de og.

Selv syns jeg den ser dritfet ut(som jo er meste av poenget), så vet jeg at det er en litt tungrock/metall bass(føler jeg trenger det og)..

Kikka fort på den på FINN tidligere, men jeg kikka bare på prisen og det syns jeg var litt mye, den goth versjonen var jo ganske fin pris på da :)

Men ja ville høre hvordan den er før jeg hadde gått å kjøpt og vært misfornøyd. Takker for svar, flere er velkomne :)

Link to comment
Share on other sites

ubalansert er den, men det kan du løse med å flytte reimknotten til halsplata :P

Har prøvd det. Funker ikke. Den er og blir dårlig balansert. Veldig irriterende og grunn nok til å ikke kjøpe den spør du meg.

Link to comment
Share on other sites

Guest HeavyBassDude

Hummm..

Jeg er glad i Fenderbirdene jeg! Lønn/lønn hals og Standard Thunderbird kropp, selv om de ser litt "Funky" ut.. særlig den rosa John Entwistle spilte på en stund.. :lol:

Bare hør på the who's Quadrophenia... Vidunderlig.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde en Epi Thunderbird for noen år siden, men likte den dårlig.

At den er for tung i hodet ble jeg vant med, men det var ikke min type lyd. Jeg spiller med fingrene og som nevnt lengre opp er dette en bass som låter mye fetere når du bruker plekter.

Kvaliteten og finishen synes jeg ikke var noe særlig.

Sats på en brukt en, så blir det ikke så mye tap hvis du skal selge den videre. jeg kjøpte min for 1500.- kroner med en liten skade i treverket, og byttet den bort mot en femstrenger som var verdt en del mer.

Link to comment
Share on other sites

Thunderbirdene er jo dritfete å se på da! Og jeg vet ihvertfall ikke om noen basser som har så gjennkjennelig lyd og like mye bunndrag som disse. Lyden er helt klart veldig heftig, og de høres tøffest ut hvis du spiller med plekter. Men hele greia med at bassen er så ubalansert, gjør den virkelig til et helvete å spille på.

Hvis du har den hengende på skuldrene, og slipper taket i halsen, fyker den fort ned i bakken. En knukket hals på en T-bird er vel ikke et sjeldent syn :P Menmen.. Har halsen knukket én gang, er sjangsene for at den knekker igjen relativt små.. Tung er den også. Og bare det at den er så tung og ubalansert er i hvert fall for min del grunn nok til å ikke kjøpe den.

Jeg har spilt på et par av disse, både Epiphoner og Gibson'er. Epiphone-modellene syns jeg er helt skrekkelige å spille på, for å være helt ærlig. Jeg spilte en halv konsert med en slik en, og når jeg gikk av scena, hadde den venstre underarmen min hovnet opp :P

Gibson'ene fra 90-tallet derimot, er helt kurante. Tynnere kropp og hele pakka. En venn av meg kom over en av disse til 5000 på finn.no, og den gjør virkelig jobben sin som rockebass B)

Som AXL sa, så tror jeg det er mange andre basser du blir mer fornøyd med, men du får prøve ut noen og se om du liker den. Noen elsker den, mens andre hater den. Smak og behag! :D

Edited by NancyRude
Link to comment
Share on other sites

Som kanskje noen forstod vil jeg kjøpe meg en Thunderbird bass.. de er så nydelige!

siden jeg ikke er rik tenkte jeg at det måtte bli en Epiphone. Noen som har erfaring med den øksa eller?

billigste versjonen jeg klarte å finne i Norge på internett var 4000,-

men i USA gikk den for 2700 med shipping til Norge, en litt bedre pris det. Men først og fremst, hvordan er den?

3375 pluss shipping. Må huske på momsen, vet du. :)

....personlig synes jeg T-birden ser tøff ut....spesielt hvis den er helt svart. Har såvidt prøvd å spille på den (Epihone-versjonen) og synes egentlig ikke den var så veldig tung.....men så jeg jeg i årevis spilt på en Ibanez Jazz-bass (Fender-kopi) og da....den var tung.... :D

...men som andre her påpeker...prøv den først. Ikke kjøp noe som helst uprøvd.

kifalc

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Jeg har en av typen, og jeg er ikke sikker på at det er noe jeg vil anbefale. Den er ganske tungspilt (med tanke på at man somoftest står, og vekt), jeg synes lyden er helt greit (Spiller uten plekter). Går på mujsikklinja nå, fant fort ut at bassen min ikke er så veldig allsidig, så blir sittende mest på frettlessen. Sånn, opp til deg hva du vil gjøre, men prøv bassen på en forretning, anbefaler også å prøve stå å spille med den.

Mvh. Skade

(Ble litt rotete, men <--trøtte damen)

Link to comment
Share on other sites

Jeg spilte på en Epi Thunderbird for et par år siden. Jeg husker den fordi den var elendig. Som tidligere nevnt var den ubalansert - den stuper. Jeg fant ut at jeg kunne balansere den til en viss grad ved å sitte og hvile høyre underarm på den delen av bass-kroppen som stikkerut den veien.

Men det som var like ille var at pickupene (ja, begge) var mikrofoniske. Kom jeg borti en av de, sa det PING i høyttaleren. Meget irriterende. Kanskje ikke så ille om man bare spiller med plekter og ikke kommer borti pickupene, men for meg som spiller med fingrene var det ganske dårlig.

Dette var etter at jeg hadde reparert elektronikken i den: jack kontakten var blitt løs.

Konklusjon: hvis alle Epi TBer er som den jeg prøvde, vil jeg ikke anbefale den til noen.

Men de ser litt tøffe ut.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.