Web Analytics
Jump to content

Korleis bli kvitt forsterkaren?


kazarius
 Share

Recommended Posts

Eg kjøpte i sommar ein Music Man 112RP one hundred. Har vore nøgd med forsterkaren til no, lydmessig i allefal. Problemet er at eg bur på internat, eg finn det litt stressande at den er så stor. Eg har bestemt meg for å selge den og skaffe ein liten/lettare forsterkar. Problemet er at eg ikkje får solgt den, eg begynner å bli utolmodig. Har lagt forsterkaren ut på finn, men ikkje fått noko særlig tilbakemelding. Har nokon nokre tips? Salgstips?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 33
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Music Man er egentlig et anerkjent merke på forsterkerfronten. Mulig du selger lettere om du oppsøker miljø hvor slike er mer ettertrakta. Er flere sider enn GN og Musikkweb hvor ting kan selges. :) Uten at jeg vet hvor du har avertert den. :)

Har ikkje avertert på musicweb, det er kanskje litt for dyrt. Forslag til andre stadar enn finn.no og musicweb?

Eg har spurt Hagstöm musikk i Bergen om dei vil selge forsterkaren for meg, men dei tar ikkje inn brukt utstyr før etter jul.

Til Jolle: Prisen eg har satt har blitt vurdert av ei av mine lokale musikkforetningar. Det er ein god pris, og ein lav pris for meg som er fattig student.

Link to comment
Share on other sites

Som oftest er det fordi Internett har blitt slik allemannseie at ingen vil kjøpe noe brukt som de kan får et par tusenlapper dyrere fette nytt. Musikkweb kryr av annonser som mange mest sannsynlig ler av fordi prisene er satt alfor høyt. Den triste sannehet er at uansett hva du betalte for et stykke utstyr, driter folk i det. Om de kan kjøpe det nytt fra Tyskland, med noen lapper i frakt, og det ender opp med å koste noe mer enn de det kan få det for brukt, vil de gjøre det...

Jeg solgte et Marshall 9100 rørsluttrinn for 3500 flis, fordi jeg visste at det kom til å koste skjorta å sende det... Og det gjorde det også. Borti 1000,- i frakt. Det var tyngre enn det posten tok, så det måtte med Tollpost eller noe. Face it, skal noe selges på bruktmarkedet i Norge, må det prises lavt, eller selges til en som ikke har spesielt peiling. Og nå som flere og flere får peiling, er det ikke lett å selge dyrt og brukt i Norge.

Jeg er fremdeles nysgjerrig på hva originalposteren ville ha for sin MM. Jeg så en til salgs for noe rundt 5000, på musikkweb, tror jeg. "Den som kjøper den ampen der for 5k, trenger hjelp", var mine første tanker. Du betaler litt mer, så får du en ENGL Thunder fra Danmark... Ganske logisk at en ukjent forsterker, som ikke har noe spesielt navn og rykte (Ampen er kjempebra, den. Men man kan ikke prise den som en Fender fra samme årsklasse..) ikke kan selge når den er overpriset.

Link to comment
Share on other sites

I dette tilfellet er jeg redd trikset er å sette prisen litt ned...

Selv priser jeg litt høyt for å ha prutningsmonn, men jeg har opplevd at folk har biti på prisen jeg har satt som utgangspunkt også.

Edited by iumentum
Link to comment
Share on other sites

Det er vel denne det er snakk om:

http://marked.gitarnorge.no/detail.php?siteid=817

Skal ha 6000,- for den.

Det der en en knallbra amp, men jeg er redd du ikke får mye mer en fire lapper for den. Det har kommet mange gode røramper på markedet med lave priser, og det er massevis av dem på bruktmarkedet. Jeg kjøpte min rørcombo (Carvin x100, tidlig åttitall) for under fire lapper for en del år siden og den er totalt strøken og har en del features som din mangler. Nå vil får jeg sikkert ikke mer en tre-fire lapper for den, selv om den strengt tatt er verdt mye mer.

Det eneste er hvis du kommer over en samler som ha den, men han ville nok funnet en billigere en et annet sted. MusicMan er ikke spesielt sjeldne saker.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.