Web Analytics
Jump to content

Floyd Rose på PRS Santana SE m. tremolo


eide
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg har en PRS Santana SE med tremolo. Jeg lurer på om jeg skal bytte ut den flytene tremoloen som allerede sitter på med en floyd rose. Jeg vil tippe det ikke trengs å freses ut noe særlig fra gitaren, ettersom det allerede er en flytende tremolo på den, men er ikke helt sikker.

Jeg lurer på om noen vet sånn ca. pris, og om dette egentlig er noen vits i.

Blir det for dyrt kan jeg jo bare kjøpe ny gitar istedet :P

Fant et bilde av gitaren jeg har, og legger til et vedlegg med bilde av baksida der det er frest ut.

http://www.musik-schmidt.de/osc-schmidt/ca...eal-Tremolo.jpg

post-2793-1163766689_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Tror det er nok av forskjeller på din trem og en Floyd til at du må frese ut mer treverk.

En original Floyd Rose koster relativt mye, iallefall 2000,-.

I tillegg passer sikkert ikke innfestningen på nåværende trem med en Floyd, så der må det til vesentlig arbeid. Dette bør nok en kompetent person ta seg av og da blir dette fort vekk en del tusen til sammen, neppe verdt det. I tillegg foringes verdien på gitaren, noe som er uheldig ved et eventuelt salg.

Sikkert noen andre her som har mer spesifikk kunnskap til din gitar og en evt Floyd så du får nok flere svar.

Velkommen til forumet forøvrig B)

Link to comment
Share on other sites

Et viktig spørsmål, hvorfor?

Jeg ville ikke gjort det. Uansett grunn, da det vil koste det samme som gitaren for å få det "fint". Strengelås og tremolo koster i seg selv, så må alt passes til og diverse hull tettes og lakkeres over. Uten å fjerne mer av treverket bak/under tremoloen så vil du heller ikke oppnå noe særlig med å bytte til Fløyd Rose.

Link to comment
Share on other sites

Yes, var nettopp en tur på tre45 og så at hvis det skal monteres på, så må det freses mye. Og når floyd er såpass dyrt fra før av, blir det litt bortkasta :/

Tror ikke det blir aktuelt.

Men ny øks blir dyrt det og. Trekker meg tilbake i tenkeboksen så lenge. :P

Takker for all hjelp!

Edited by eide
Link to comment
Share on other sites

Spørs hva du regner som dyrt. Dersom du skal ha en gitar med Floyd, er det aller billigste å kjøpe en 80-talls rocker med Floyd fra USA. Er fortsatt en god del gunstigere enn alt du finner her på berget. Men da med en viss risiko i og med at du kan kjøpe katta i sekken.

Link to comment
Share on other sites

Floyd Rose er ikke noe jeg må ha, så foreløpig beholder jeg bare gitaren sånn som den er, og så tar jeg noen turer på tre45 av og til og prøver litt forskjellig. Er ikke helt trygg på å kjøpe fra USA, må føle litt på gitaren før jeg betaler for den.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.