Web Analytics
Jump to content

Bruk av effektloop?


LTBR
 Share

Recommended Posts

Jeg har en marshall rørtopp med effektloop på baksiden. Jeg fant også fram en digitech rp100(effektprosessor av noe slag) som jeg omtrent aldri har brukt. Tenkte jeg skulle forske litt på den. Jeg koblet den mellom gitar og topp og den virket ok, bortsett fra veldig mye støy/susing. Men så fant jeg tilfeldigvis bruksanvisningen :) og der sto det at den fungerer best hvis jeg kobler gitaren inn i boksen og så videre til return på effektloopen, og da ble det noe helt annet :D All støyen ble borte og mye klarere lyd.

Nå er det ingen gitarkabel på inputen på fronten på toppen, kun i return på effektloopen på baksiden, nå styrer jeg volumet kun på effektboksen, ingen forskjell om jeg skrur på volumet på fronten på toppen,

og nå kommer spørsmålet:

Hvis jeg heller kobler gitaren rett i toppen, og så kobler jeg effektboksen mellom send og return på effektloopen, fungerer boksen på samme måte da, og kan jeg bruke bypass knappen enten på toppen eller effektboksen hvis jeg vil kjøre toppen uten noen effekter?

Skjønner at jeg kunne prøvd dette selv, men jeg mangler en gitarledning for å teste det ut selv :( Men hvis det fungerer sånn som jeg tror så kjøper jeg en ledning, var litt moro dette.

Link to comment
Share on other sites

Ok, men hva med støyen da? Er det noen fornuftig forklaring på hvorfor den ble borte? Sånn som jeg koblet først så var det veldig mye støy, men når jeg koblet den i effektloopen ble det omtrent den klareste lyden jeg har hørt, null støy.

Link to comment
Share on other sites

Ok, men hva med støyen da? Er det noen fornuftig forklaring på hvorfor den ble borte? Sånn som jeg koblet først så var det veldig mye støy, men når jeg koblet den i effektloopen ble det omtrent den klareste lyden jeg har hørt, null støy.

Well, hvis boksen er satt opp som pre amp og du kjører den inn i toppen så kjører du pre amp inn i pre amp og nivået på signalet inn i toppen helt feil så det støyer. Toppen er laget for å ta gitar signal ikke pre amp signal.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
  • Fylle på litt før forumet slettes Siden sist har jeg lært meg å planslipe bånd, og får det ganske greit til etterhvert. Gamle gitarer tas til nye høyder samtidig som action går motsatt vei...siste prosjekt var rustfri og det ble definitivt mer jobb men håndterbart. Har satt sammen et kit (bilde) som fikk full tlc på bånd og hals, og den ble faktisk utrolig fin å spille på. Grapthech oversadel og Gotoh låsbare stemmeskruer, og jeg begynner å like denne gitaren mer enn jeg hadde tenkt. Gitt at halsen ble så bra vurderer jeg sterkt å hive ut de (ok til å være billige) originale humbuckerene, og sette inn en Seymour Duncan SPH90 Phat Cat (P90 i humbuckerformat) i halsposisjon, og en Bare Knuckle Boot Camp True Grit ved broa. Vet, mye penger og galskap på en el cheapo gitar men siden den er i ferd med å bli elsket er det kanskje ikke så dumt? Pickupene er jo også flyttbare om det skulle bli aktuelt senere.. Hva tenker folket om å kombinere en singelcoil av denne typen i neck og sånn humbucker i bridge?
  • Øvet solist, dame 64 år søker gitarist. Ulike stilarter 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.