Web Analytics
Jump to content

Ønsket lydeffekt


Martin.H
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg har en VOX AD30VT forsterker og en Ibanez Sa-260fm.

Jeg ønsker meg en lydeffekt tilsvarende Metallica sin i "Seek and Destroy".

Har hørt at det er vanskelig å oppnå denne effekten med AD30VT forsterkeren. Men er det mulig med pedal?

Etter hva jeg har hørt fra diskusjon.no trenger jeg en fullblods rørforsterker. Jeg vet ikke helt forskjellen, er ganske forvirret, for å være helt ærlig.

Kan noen hjelpe meg litt?

Edited by Martin-sama
Link to comment
Share on other sites

Sett AD'n på NUMETAL eller US MODERN, gain på nesten fullt, bass på nesten fullt, middle på nesten ingen ting og treble på nesten fullt..

Tenker du på effekten i soloen? Sier den "WAH WAH" (hør gjerne begynnelsen på Jimi Hendrix - Voodoo Chile)? Da trenger du en wah-wah.. sjekk ut dunlop crybaby, kirk hammett har vel brukt en sånn en på den skiva..

Link to comment
Share on other sites

Ok, takk for svar, det skal jeg se å prøve ut.

Nei, jeg sikter vel mot introen, ikke noe wahwah lyd. Har du ikke hørt den? Jeg anbefaler den ;) Kjempetøff sang!

Den har jeg nok hørt adskillige ganger.. men ikke på en stund, man går litt lei når man har kamerater som spiller det intro-riffet 24/7.. Får du noe lignende lyd forresten? ;)

PS: Ang. Seek & Destroy: Prøv å sett forsterkeren på UK 80's eller UK Modern, og de andre knottene på noe lignende.. ;-)

Edited by Pappa
Link to comment
Share on other sites

"Etter hva jeg har hørt fra diskusjon.no trenger jeg en fullblods rørforsterker. Jeg vet ikke helt forskjellen, er ganske forvirret, for å være helt ærlig."

Haha! For noen tullinger. Vil bare legge til at Vox'n er en helt fantastisk bra hjemmeamp. <3

Prøv å google og, mann. Vet at det finnes div. forum der det ligger presets til Vox'n.

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for svar.

Det har seg slik at VoX'en er på rep bare, får den tilbake snart så. Gleder meg som en liten unge på julaften :)

Skal prøve ut dette med en gang jeg får den tilbake, å gi "liten review" av hvordan det høres ut. ;)

Martin:)

Link to comment
Share on other sites

Hvis du skal ha en pedal med samma lyden, kjøp en Carl Martin Crush Zone. Bruker den sjøl og har akkurat den Metallica-lyden. Åsså hvis du trenger litt blues lyd så er det faktisk mulig med den. Alt fra Gary Moore til Metallica^^

Link to comment
Share on other sites

Hmm... Takk for enda et svar! Skal se rundt etter lydeksempler på den der.

Hva slags forsterker bruker du egentlig?

MVH

Martin

Kommer ann på om jeg er på band-øving eller om jeg er hjemme. Men jeg bruker mest en Alfwood 30watts.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Da har jeg hatt Vox'en i hus i noen dager. Og takk for tips, de innstillingene virket ganske bra! ;)

Et spørsmål bare: Leste på et forum at Vox'en ikke egner seg særlig godt til Metal, det ypperste den kan komme er Seek and Destroy. Og at man bare kan glemme Master of puppets. Men hvis jeg kjøper en Carl Martin Crush Zone og/eller en Boss OS-2, vil jeg ikke få ganske lignedne lyd da?

Har merket at Master uf puppets er vanskelig uten pedal ihvertfall.

Martin :)

Edited by Martin-sama
Link to comment
Share on other sites

Når jeg kjøpte Carl Martin'en min spurte jeg spesielt etter Metallica-lyden, så han karen i butikken fant fram den med en gang. En annen ting du kan skjekke ut er Boss Metal Zone, da har du kommet veldig nærme, tross i at den koster litt mer...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.