Web Analytics
Jump to content

Ble solgt en george L i musikkforretning...


Deformed
 Share

Recommended Posts

En kompis av meg tuslet inn på sagevik musikk på et kjøpesenter her i stavanger (eller sandnes for de mer lokalkjente) og skulle ha en høyttalerjack. Stakkars fyren er nokså ny i verden av topp + kabinett, så grunnet manglende kompetanse spurte han betjeningen pent om å få en høyttalerjack. "Denne e den beste me har, litt dyre då, men verdt det", og han betalte litt for en george L kabel... Han har visst brukt den noen uker også, og ble litt overrasket da jeg anbefalte han å kjøpe en høyttalerjack.

Jeg har hørt at kunnskap er penger og makt, såfall kan ikke løkrullen i butikken være verdt mange kroner. Skulle jo tatt seg ut om den fantastiske kabelen med sin 0,0001mm2 tykke leder + skjerm skulle sviktet og satt triple xxx'en hans i flammer.

Bare jeg som blir irritert over inkompetanse?

Link to comment
Share on other sites

Har ikke GeorgeL høyttalerkabler også? Var dette en vanlig instrumentkabel?

Lars

De har i alle fall HATT høyttalerkabler

Our cables have been honored by every major

publication in the musical industry and received

numerous awards and continue to. We have been

grateful for the usage of our products by the world’s top

musicians and studios.

NOW you can have that CLEAN CLEAR SOUND that you

have heard on countless recordings. Regardless of

style, genre, instrument or equipment GEORGE L’s

delivers the clarity you have been craving.

We offer a wide range of products for the discerning

musician:

guitar cable

speaker cable

patch cable

instrument cable

cable checkers/cable accessories

full line of guitar strings

acoustic guitar pick-up

steel guitar accessories

Link to comment
Share on other sites

Vel, denne kabelen hadde en syltynn leder og en tynn skjerm. Jeg ville aldri brukt en slik med ENGLen min jaffal. Kabel med skjerm til leder = ingen høyttalerjack i min mening. I tillegg liker jeg å se kablene mine fysisk koblet sammen med smeltet metall, ikke bare ei puslete skrue som skal skru fast ting inni pluggen. Jeg overdriver ikke når jeg sier at selve lederen var 0,0002cm2 tykk - den var knapt synlig i det hele tatt. Å bruke en slik kabel til en høyttaler virker som galskap i mine øyne...

Link to comment
Share on other sites

Jeg går aldri inn i en norsk musikkbutikk uten å vite nøyaktig hva jeg skal ha og hva den er verdt. Stort sett bare lurefanter og rasshøl uten peil som jobber i dem, og utvalget suger som regel. Jeg tror faktisk ikke jeg har kjøpt noe i en butikk i Norge på flere år. Til og med ikke strenger.

Link to comment
Share on other sites

Jeg går aldri inn i en norsk musikkbutikk uten å vite nøyaktig hva jeg skal ha og hva den er verdt. Stort sett bare lurefanter og rasshøl uten peil som jobber i dem, og utvalget suger som regel. Jeg tror faktisk ikke jeg har kjøpt noe i en butikk i Norge på flere år. Til og med ikke strenger.

Tydelig at du aldri har satt dine bein på Hagstrøm i Bergen. De har kompetanse og er enormt serviceinnstilte.

Link to comment
Share on other sites

Høhøhø, var innom sagevik i går :D Samme karen som solgte ledningen var på jobb, så det ble et lite oppgjør. Først var det litt mas om kvitteringa (hadde ikke tatt vare på denne), så spurte de hvorfor i huleste vi ikke kunne bruke george L kabelen. Etter noen sekunder med forklaring begynte han ene karen å lete etter høyttalerkabler. "Me e visst udsolgte", bortsett fra noen uaktuelle på over 7 meter. Det han så gjorde var å finne en kabel fra utstillingsforsterkerne, som kompisen min fikk gratis som et plaster på såret.

Det er ikke mye de kan der inne, og når man først gjør dem oppmerksomme på den mangelfulle kunnskapen legger de seg dønn flate. Genialt

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.