Web Analytics
Jump to content

Tips om oppegående nybegynnerbass (og forsterker) ønskes


Thomas
 Share

Recommended Posts

Lillebror ønsker seg en bassgitar – han har ikke spilt bass før, og trenger noe som er fungerer godt, uten at det trenger å være en fantastisk sofistikert innretning. I den anledning håper jeg på å få noen tips til bass og forsterker. Pris er ikke kritisk, men det er ikke noe poeng i å skulle kaste bort penger, så det aktuelle blir nok typiske nybegynnervarianter.

Har sett litt på OLP MM2, er denne like bra som gitarene av samme merke tilsier? Jeg aner ikke hva jeg skal se på av forsterkere, en hvilken som helst combo man kan ha det gøy med er sikkert godt nok. Noen tanker?

Link to comment
Share on other sites

Guest HeavyBassDude

Roland Cube forsterkerene e kanon forsterkere, bruker sjøl 100B forsterkeren deres, og de høres absolutt ikke dårlig ut.

av nybegynner basser var jeg absolutt fornøyd med min, en Louder Jazz bass, det er mulig jeg bare var heldig og da...

Link to comment
Share on other sites

Er enig med dere ovenfor.

OLP MM2 er en bass med ganske høy kvalitet. Har selv hatt en og var veldig godt fornøyd med den, prisen tatt i betraktning. Særlig fornøyd var jeg med halsen (som ofte er det svakeste punktet på billige basser).

Cort har også gode instrumenter i denne prisklassen (og høyere). Definitivt verdt en kikk.

Helt generelt vil jeg si at det finnes mange billige merker (Harley Benton, Stagg, Career, Morgan, Louder, Squier, SX, Johnson, Samick, osv.) som kan være utmerkede instrumenter for en nybegynner (og for den saks skyld for viderekommende, også). Disse er masseprodusert i Asia, gjerne på de samme fabrikkene, og kvalitetsnivået er relativt variabelt. Alle disse bassene må testes grundig før du evt. handler. Men er du heldig kan du få et veldig godt instrument som gjør jobben helt greit. Men test dem grundig! :)

Min erfaring er at OLP og Cort jevnt over holder et hakk bedre kvalitet, selv om de også er asiatiske.

Link to comment
Share on other sites

Morgans Jazzbasser ligger på ca 2200kr nypris...

Har aldri prøvd Morgan, men har prøvd en del andre gitarer i prisklassen rundt 2-3000, og ingen klarer å måle seg med en Squier. Ellers har jeg også fantastisk dårlig erfaring med de billige strat-kopiene til Morgan..

Men jazzbassen til Morgan vet jeg som sagt ikke noe om, men man får jo en Squier (affinity) til samme prisen, og jeg har ennå ikke testa en "dårlig" Squier, hverken standard eller Affinity. Såklart ikke like god som noe til veldig mange mere penger, men veldig god i forhold til alt annet jeg har prøvd i det prissjiktet.

Ellers skal vel standardserien være noe bedre, og disse koster 2700. Samme prisene både for P-bass og Jazzbass. Personlig liker jeg Jazzbassen best på alle måter, både lyd, utseende og spillbarhet, men det varierer jo fra person til person.

Prisene er hentet fra www.kickmusic.no/ehandel

Rotete post sikkert, jeg beklager, men jeg er trøtt. Håper den var til hjelp for noen uansett =)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en veldig lite brukt Samick Jazz Bass jeg kan selge, om det skulle være aktuelt. Overtok den fra mitt søskenbarn for noen år siden som hadde betalt 3000 for den. Han brukte den i et par timer for fant ut at bass ikke var noe for han. Jeg kjøpte den av han for en 1000lapp, og har omtrent aldri brukt den. Kan selges for kostpris om det skulle bli aktuelt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.