Web Analytics
Jump to content

2. stemme utifra tabulatur?


karl_nybegynner
 Share

Recommended Posts

Vell, enten er det riktig eller ikke, og tersene er en fin ting å gå ut i fra. Noe annet som er tøft er viss det spilles en arpegio, så har man en ekstra gitar som spiller samme arpegio, men en boks opp eller ned.

Link to comment
Share on other sites

Det blir jo en ters det også... :)

Men en andrestemme trenger jo ikke være terser. Mye som kan være fett. Er jo bare begynne å lese litt teori det. Evt, ta tinger på gehør. Kontrapunkt kan jo være aktuelt, eller to ulike stemmer, eller polyrytmikk... Liker litt spenstige andrestemmer. :)

Annenting er at en alltid må tenke på akkorden som ligger bak. Men Gnome har jo gitt deg den enkleste metoden å finne en andrestemme ut ifra et tab. Hvis du vet hvilken toneart sangen går i blir det enda enklere, for da bruker du bare skalaen og tar den noten du har og teller til tre opp.

Sist og ikke minst, det er ikke noe som er rett eller galt i musikk, og det kan være mange ting som bryter med den klassiske (forenklete) bokteorien, derfor er det viktig å bruke gehøret (evt. finne ut hva som skjer for å så sette det i sammenheng med teorien).

Opps da, ble litt lengre enn jeg hadde tenkt.. :o

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.