Web Analytics
Jump to content

Sounden til Quo gitaristene?


karl_nybegynner
 Share

Recommended Posts

Som Quo fan vet jeg litt...

Begge gitaristene har ganske lik lyd og de bruker stortsett de samme sakene. De bruker blant annet to 4x12" 8 ohm Marshall kabinett sammen med en 100 watt JCM 800 og av og til en JCM 900. På en del sanger bruker de også Vox AC30. Av effekter og slikt har begge to Roland GP8 som er en slags multieffekt sak med chorus, delay og diverse vreng lyder. Denne multi greia er ikke i salg lenger tror jeg, men følg med på bruktmarkedet.

Begge bruker selvsagt Telecaster mens Rick bruker en gammel SG i blant...

Det er det jeg vet, håper det hjalp litt. ;)

Link to comment
Share on other sites

Etter hva jeg har hørt/lest, så bruker de en blanding av Marshall og VOX AC30, samt den Roland-saken som Takstein nevner.

Gitarer er Telecaster for begge. Rick bruker også en Esquire for noen låter, samt en Gibson-sak som jeg er usikker på navnet på, på låta 4500 times.. Ellers har jeg også sett Rick spille Danelectro, og Francis dro fram en blå G&L-gitar i Oslo i februar 2005..

Ellers er vel den store "hemmeligheten" bak soundet, det at nettopp de to (Parfitt og Rossi) spiller sammen..

Link to comment
Share on other sites

Var på konsert med SQ i Trondheim i september. Da hadde de både JCM 800, 900, DSL og TSL på scenen. Fikk ikke med meg hvilke de var kobla til riktig nok. Var kun Telecastere det gikk i for øvrig.

Hva? Quo i Trondheim? Fortell.

De har så vidt jeg ikke spilt i Norge siden 2005, og sist de var i Trondheim, var i 2002.

Forøvrig, gikk det rykter (på forumet på bandets hjemmesider) om et privat arrangement i Norge for et par måneder siden. Var det der du var? I så fall er jeg nysjerrig på hvem som stod bak, osv.. Hadde dette vært en offisiell konsert, hadde jeg garantert visst om det (og gjort hva jeg kunne for å få gått dit).

Og ja, de har Marshaller på scenen.. Men de har også en rad med VOX AC30 bak Marshallveggen

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Var i forbindelse med en fest Rema1000 region midt- og nord-norge hadde. ;)

Fy f**n, for en firmafest.. Har aldri ønsket så fælt at jeg jobbet i kassa på Rema (med all respekt til de som gjør det, selvfølgelig..)

Minner meg også om en nederlandsk fan som faktisk leide Quo til 40-årsdagen sin.. Flere videoer derfra har blitt lagt ut på statusquo.com (og muligens youtube også..).

Må egentlig ha vært utrolig kult og vært på et lignende arrangement, og plutselig hadde Quo stått på scenen. Jeg hadde hvertfall blitt glad..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.