Web Analytics
Jump to content

Single eller Dual rectifier?


Great White
 Share

Recommended Posts

Jeg har innsett at man får ikke alt i èn amp, derfor planlegger jeg å kjøpe brukt, to forskjellige topper til et 2X12-kabinett. Den ene for vreng, den andre for clean til crunch, i et ABY-oppsett. Jeg har brukt nok research-timer nå, det er på tide å lande på noe konkret.

Jeg har prøvd Marshall TSL, Diezel Herb / Ein, Matchless, Bruno, Matamp, VHT, Victoria m.flere. Mine favoritter for clean / crunch er Matchless DC-30 og Victorilux (AC-30 og Blackface).

Jeg har i tillegg kjøpt en Floor POD for å kunne skru meg frem til en vrengtype jeg ønsker min første forsterker skal oppfylle. Vinneren av de forsterkermodellene PODen tilbyr for vrenglyd er i mine ører en Dual Rectifier Tremoverb -94. :blink: Dermed blir mitt første kjøpsobjekt en Mesa Rectifier-topp. På Musikkweb finner jeg flere Dual-topper (100W) til salgs, men ingen Single (50W). En av dual-toppene selges nettopp grunnet 'overgang til en litt mindre topp'...

Min første tanke er at en Single-topp vil holde i massevis, og at en Dual er altfor kraftig for mitt bruk, som vil være hjemmestudio, øvingslokale og mindre spillesteder. En forsterker som høres bra ut kun gjennom blødende ører er ikke interessant.

Bør jeg vente til jeg finner en brukt Single Rectifier, eller kan saken løses med hotplate på en Dual?

-GW-

Link to comment
Share on other sites

50 og 100 watt er jo ikke så stor forskjell volummessig, særlig ikke med en amp som SR el DR der all vreng kommer fra preamp. Forskjellen er jo bare at masteren står på 4 isteden for 5. (BTW, tror du må lete litt til, synes jeg så en SR (brukt) en plass for et par dager siden).

Husk at du må ha en ampswitcher (altså som tar både amp og kabinett og setter på en last på den ampen som ikke brukes).

Link to comment
Share on other sites

Hmm, kanskje jeg skal se etter en Trem-O-Verb? 90-talls vepsevreng er jo det jeg er ute etter :) Er disse tilgjengelige på det norske bruktmarkedet med jevne mellomrom?

Gode poeng med både headroom og ikke minst ampswitcher, jeg regner med at en Headbone fra Tonebone vil gjøre susen.

Jeg prøvde både Einstein og Herbert på Tre'45 nå nettopp. I mine ører har Diezel god clean, ikke så god crunch og MYE, men ikke min type vreng. Et gain-monster av den mørke sorten.

-GW-

Link to comment
Share on other sites

Hmm, kanskje jeg skal se etter en Trem-O-Verb? 90-talls vepsevreng er jo det jeg er ute etter :)

Så engang Marius Muller live hvor han spilte på en sånn Trem-O-verb combo. Låt skitfett og spilte høyt som bare helvete. Faderen på mixebordet på Marius sto på 0, he he he................

Link to comment
Share on other sites

Ja i følge muller, er det for høyt er du for gammal!

Men over til temaet. Du bør prøve Soldano, jepp vi snakker amp uten renlyd og den låter fett. Jeg synes personlig Diezel har den beste clean OG vrenglyden men hvis det ikke er din kopp te så gå for en av Fender ampene. Evt Fender super reverb(hva som selges i topp og combo har jeg ingen oversikt over).

Det finnes lydarkiv der du kan høre forskjellen på de forskjellige fender ampa, det annbefales.

Link to comment
Share on other sites

Hmm, kanskje jeg skal se etter en Trem-O-Verb? 90-talls vepsevreng er jo det jeg er ute etter :)

Så engang Marius Muller live hvor han spilte på en sånn Trem-O-verb combo. Låt skitfett og spilte høyt som bare helvete. Faderen på mixebordet på Marius sto på 0, he he he................

og for alle som har kjørt lyd svir det litt å tenke på :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt single rectifier og syntes den låt helt konge. Men det var helt til jeg fikk prøve en av de aller første dual recifierene som ble produsert. Denne var helt svart og låt noe så innihelvete bra. Har fortsatt litt lyst på en gammel tokanals dual rectifier selv om jeg har en OD100 nå.

Edited by iumentum
Link to comment
Share on other sites

OD-100'en kommer i flere versjoner. Bestiller du den fra John Suhr kan han i praksis lage hva du vil ut av en. Jeg testa en SH/SE og den var utrooolig digg.

Jeg testa en Diezel Herbert på Tre45 for et par uker siden, og jeg må si at jeg var utrolig skuffa, spesiellt da jeg så prislappen. Den har en mellomtonegreie jeg virkelig ikke likte, og jeg snakker ikke om midboosten.

Link to comment
Share on other sites

+ 1 angående Herbert. Den var hovedgrunnen til at jeg tok turen til Trondheim og Tre'45, men både den og Einstein skuffet. Det viser jo bare hvor forskjellige preferanser folk har, andre som prøvde Herbie mens jeg var innom så ut til å gjøre i buksa av skrekkblandet fryd :D

-GW-

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.