Web Analytics
Jump to content

Garageband for Windows - alternativ


magnusberger
 Share

Recommended Posts

Jeg har cubasis, og har prøvd meg litt fram med dette. For meg og mitt bruk er detta altfor "bra" og kompisert. Målet for innspillingene er ikke at det skal bli et ferdig resultat, det gjør vi i studio, men å kunne komme fram med låtidéer fort og enkelt.

Jeg har prøvd Garageband på mac, og dette var veldig enkelt og oversiktig å bruke. Her får man faktisk spilt inn idéene før de forsvinner... Problemet er da bare at garageband ikke fins for Windows (eller gjør det det?). Er det noen som vet om programmer i med samme enkelhet og brukervennlighet som fungerer i Windows?

I tillegg til å kunne spille inn vokal og gitar/bass, er det fint om programmet har MIDI-støtte og forskjellige instrumenter. Gjerne også ferdige looper, sånn at man kjapt kan legge inn en trommegroove.

Håper noen kan hjelpe meg!

Link to comment
Share on other sites

Se om du finner en tidlig versjon av Cool Edit Pro (før versjon 2), eller så kan kanskje Audacity være tingen for deg, det er gratis (http://audacity.sourceforge.net/).

OT: noen skulle ha mekket en tråd som konstruktivt hadde tatt for seg de forskjellig programvarealternativene for musikkproduksjon, samt rangert dem etter hvor avanserte de er, og hva de kan brukes til.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Har fått tak i Session nå. Veldig fornøyd. Har ikke prøvd med midi-keyboard ennå, men regner med at det skal gå bra. MYE enklere enn f.eks. cubasis / cubase se. Mangler sikkert en del funksjoner, men har det meste som trengs for å spille inn en demo eller et utkast til bandet. Den eneste ulempen er at man må ha M-audio hardware. Selv har jeg fasttrack, så det går jo bra... Og jo - man må bestille det fra USA (ebay), da det ikke har kommet til norden ennå. Kommer vel snart.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du allerede har Cubasis, hvorfor ikke benytte en time eller to til å sette deg inn i det? I løpet av en time så lærer du alt du trenger å vite. Selv om programmet er stort så er det laget for at det skal være praktisk å bruke, men det krever jo at man kjenner de funksjonene man trenger. Dessuten vil du da være på en plattform som uten tvil er mye brukt, og du kan tilegne deg lure triks etter hvert som tiden går.

Jeg har laget meg en template i Cubase. Når jeg åpner denne så er det bare å trykke Record så får jeg tatt opp akkurat det jeg ønsker, og det ligger akkurat de effektene jeg ønsker på de forskjellige sporene. Enklere kan det ikke bli.

Link to comment
Share on other sites

Skal vel läre meg Cubase eller et annet ordentlig studioprogram med tiden. har bare ikke tid og ork nå. Med session har jeg de sakene jeg trenger for å kjapt spille ned låtideer til bandet. Ordentlig inspilling gjör vi senere i studio. Veldig greit å ha alle softwareinstrumenter o.l. på ett sted uten å tjafse med plugins osv...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.