Web Analytics
Jump to content

plukke ut rør for å gå fra 100 til 50w...


awxiz
 Share

Recommended Posts

Har en 100w jcm 800 bass topp som jeg bruker til gitar.

Vurderer å få den ned til 50w fordi 100 er alt for mye. Får også tynt den mer hvis jeg har den på 50. Nå vrengern ikke på full guffe en gang.

Har noen peiling på dette?

Greia er vel å plukke ut to av de fire røra? Eller er det noe annet som må stilles på? Skal man begynne fra venstre, eller høyre?

håper det er noen gamle rever som peiling på dette...

Edited by awxiz
Link to comment
Share on other sites

Det skal litt til. Saken er den at den er dimensjonert for å se en viss impedans på primærsida av sekundærviklingene - og når du drar ut et par så ser det ene paret like mye impedans inn i samme last som ellers to par gjør. Forsterkeren er da effektivt "out of spec", selv om det ikke er destruktivt - så er man i et område som høres annerledes. Om man liker det, er opp til en selv ;)

Link to comment
Share on other sites

Jepp, du kan dra ut to rør for å halvere effekten. Dra ut de to i midten, eventuellt de to på sidene.

hadde planer om å ta de to til venstre, så da var det bra jeg forhørte meg...

Grei regel som Gnome her sier, rør står vanligvis i par på 2 og 2 fra midten og ut, eller fra yttersidene og inn om du vil, slik at i en amp med 4 rør blir det slik; 2 1 1 2, og evt en med 6; 3 2 1 1 2 3.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.