Web Analytics
Jump to content

Mac eller PC til studio og software synther, etc.?


The_Lobster
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg har veldig lyst til å begynne å lage musikk ved hjelp av mer digitale instrumenter, og finner det da vesentlig å ha en bærbar Mac eller PC som jeg kan bruke.

Hele tiden ser jeg DJ'er, o.l. stå med bærbare Mac'er. Er det kun fordi det ser bra ut, eller er det en spesiell grunn til det? Så f. eks. på en Bjørk konsert i Royal Albert Hall, der satt det to personer bak med masse morsomme instrumenter og to bærbare Mac maskiner=)

Jeg er helt åpen for å prøve alt, men budsjettet er begrenset.. Så jeg trenger tips til dette. Jeg er som sagt veldig ny til mye av det her. Har tenkt å kjøpe et keyboard eller en hardware-synth i tillegg. Jeg er musikksjef i et skoleteater, og regissøren vil ha mye Moog-synth-lyd. Er det da best å satse på Moog-sw-synthen?

Tusen hjertelig for svar!

Mvh,

Joachim

Link to comment
Share on other sites

jeg ville ikke ha brukt en laptop til musikk produskjon i f,eks Cubase med vst instrumenter.

da dette krever en god del prossesor kraft. du må også ha en bra lydkort som er laget for dette formålet.

da man kan på latency prob med billig crappy lydkort.

en midi synth gjør ting mye lettere ved opptak med forskjellige soft synther...

jeg ville også valgt en moog soft synth... da du kan få nesten hva som helst i plug-ins..

men du burde skaffe deg bra, Kompressorer, limiter og andre EQ.

Kjærhus har en del bra.. de variable delay effektene i f.eks cubase er ikke så alt for bra..

f.eks reverb.. du burde teste ut vst plugins og finne det du syns høres bra ut..

men mye kanjo selvfølgelig fikses på med god EQ og kompressorer.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker min gamle Mac Powerbook sammen med en alesis firewire mikser. Dette funker helt fint. Med et skikkelig eksternt lydkort så gir Mac sine Core Audio drivere relativ liten latency. I tillegg til dette så er også mac maskinene ganske solide. Jeg har hatt min gamle PowerBook i over tre år nå og den duger som julig fremdeles.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.