Web Analytics
Jump to content

Er det virkelig sant? (SRV og strengetykkelse.)


knuger'n
 Share

Recommended Posts

Han har tilogmed brukt helt opp til 016.

Den er jeg litt skeptisk til. Jeg tviler ikke på at en med litt brukbar fingerstyrke kan venne seg til å spille på så tykke strenger, men en .016-streng stemt i Eb må da ryke svært lett? Særlig ved såpass mye bending som han gjorde...

Link to comment
Share on other sites

:o

Er det virkelig sant at SRV brukte 0,14 s :o trengsett? eller er det bare tull?

det jeg har lest var at han brukte 13-76 i studio, men aldri når han var på turne. da bruke han tynnere strenger.

Han begynnte med veldig tynne strenger når han begynnte turnèene, men økte strenge tykkelsen etterhvert.

Link to comment
Share on other sites

På slutten av 80-tallet brukte SRV live 13-58, evt. byttet han ut den lyse e-strengen med 11 dersom han hadde litt for såre fingre den dagen. Edit: Trickster, han hadde 2.0 mm strengehøyde på lys e-streng (målt fra streng til toppen av fret), og 2.8 mm på bass E-streng.

Edited by Torh
Link to comment
Share on other sites

SRV Spilte med en halvtones nedstemte 0.013-58, og gikk ned til 0.012-58 dersom det ble for slitsomt. Han har på det verste spilt med 0.018-74(!!!).. "It was insane, but I played a lot more simply"

Link to comment
Share on other sites

D. Dale bruker forresten minimum 0.014..

The Dick Dale sound was a Stratocaster guitar with heavy-gauge strings, and my strings are .018s, .038s, .048s, .039s, .049s, .060s, and two 15-inch D-130 [JBL] speakers. That is the Dick Dale sound. Now everybody calls it surf music.

If you would pick up my guitar, you would throw up. Because it's not a guitarist's guitar, the way I have it. I mean, I've got a string up here, a string down here, a string over here, and the neck is bowed from all the pressure. Kids ask me, 'Uhh, when you play on .060 gauge, .059 gauge strings, does it bother the neck?' I don't care. What I do is I turn around and I push through it. I've got hands of steel, so I go, 'Aaaah, do it whether you like it or not, pal.' But then you get Segovia, you get Stevie Vai, and you get Eddie Van Halen who be-de-de-de all over the place...They could not play my guitar. Because my strings are not balanced out properly. I am not a guitarist. I am a person who gets sounds out my instrument. I'll leave that up to you guys and Eddie Van Halen and Stevie Vai. That's the whole thing. I never said I was a guitarist in the first place. I just get sounds...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.