Web Analytics
Jump to content

Sircular Picking


schpangen

Recommended Posts

Har nå en gitarlærer på TKMK, og en på musikklinja.

Han ene sier at jeg bør legge om håndleddsteknikken min helt, og begynne å lage små sirkler i retning mot klokka, når jeg spiller. (Dette gjelder høyrehånda mi, for de som fortsatt skal være i tvil). Dette mener han er normen for høyrehåndsteknikk.

Han andre kalte denne beveglesen for Sircular Picking (si ifra om jeg skrev det feil... :huh: ) , og sier at det kun er en av mange teknikker man kan bruke i håndleddet. Når det gjelder håndleddet, trenger man ikke å spille slik og slik for å få opp tempoet og presisjon, men å finne den posisjonen og teknikken man selv er fornøyd med.

Hvordan ser dere lærde på dette? Er det lurt å lære seg, og begynne å bruke, sircular picking, eller er det noe man kan velge helt selv?

I begynnelsen vil man vel alltids spille bedre på den måten man er vant med. Har øvd på dette en stund nå, men får det fortsatt ikke så veldig godt til. Men etterhvert, om jeg fortsetter å øve på det, vil jeg kanskje venne meg til det, og bli enda bedre? Noen som vet eksakt om det er utgjør stor forskjell på å spille med plekteret rett opp og ned, eller gjøre sirkeler?

Edited by schpangen
Link to comment
Share on other sites

Jeg trodde circular picking lå mer i tommel og pekefinger enn i sleve håndleddet. Det er at man beveger plektret i bittesmå sirkler rundt selve strengen?

I dag er jeg mer opptatt av hvordan anslaget blir enn hva som er "riktig" teknikk. Det er selvfølgelig greit å finne ut hva som funker for deg, men det er også greit å kunne variere anslaget for å variere det musikalse uttrykket.

Personlig bryr jeg meg nøtta om hva som er korrekt så lenge det låter bra og jeg ikke får vondt noe sted. Men nå har jeg etterhvert et særdeles avslappet forhold til anal tilnærming til det å spille gitar.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.