Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Greia er bare å synge akkordtoner, verre er det ikke. Den enkleste måten til å begynne med er nok terskoplinger, dvs. å synge linjer i parallelle terser (da gjerne med annenstemmen øverst).

Noen som vet hva å synge tostemt heter på engelsk?

'Harmonizing', 'singing harmonies', etc.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

De som synes det er vanskelig og vil lære det kan jeg anbefale og starte å synge i et kor.

Der synger de 4 stemt, som regel. Om det er SATB korsats. (altså Soprat, Alt, Tenor, Bass)

Endret av eXX0n
Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 11 years later...

Siden jeg fant denne tråden så skriver jeg heller her selv om tråden er gammel fremfor å starte en ny tråd. 

Ønsker å lære syne flerstemt, spiller i band men vi er jo glade amatører og kan ikke nok teori til å få til å lage flerstemte versjoner av låter. Er det noen som vet om det finnes noen apper som kan brukes til å øve på flerstemt? Jeg vet ikke engang hva flerstemt er på engelsk, google translate vet heller ikke....

Er det noen software til pc eller app som kan brukes til å lære å syne flerstemt?

 

Ser det blir nevnt ters og septim. Er det noen som kan forklare ters på en måte som også vanlige folk skjønner? 

Om du har en låt som går i tre akkorder. I-IV-V. Hva blir tersen til I-IV-V? 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Velkommen til forumet. Synes du skal starte en ny tråd heller enn å dra fram denne fra 2006. Du kan enkelt kopiere det du har skrevet i posten og starte en ny tråd. Lykke til, stenger denne.

Håper dette ikke tar motet fra deg, men de som deltar i tråden før deg, er nok ikke aktive brukere lenger, så det er mye lurere å starte en ny tråd.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Desverre ikke så mye å velge blant i den prisklassen. Den gjør nok jobben - og det kan tenkes at de i den alderen uansett vil kjøpe en gitar på sikt de selv har lyst på - dersom spillingen faller i smak.  Ellers kan man ofte få en brukt Ibanez RG350 eller RG370 under 2k, hvis man er åpen for det. En god nok forsterker og kabel trenger ikke å koste skjorten. Da får du en kvalitet som holder en god stund. Har solgt mye gitarer, og det er ikke uvanlig rundt juletider at kjøper skal ha brukt gitar som gave til familie. 
  • Hei. Håper det er noen her som har lyst til å hjelpe meg litt Har en 14 år gammel datter som ønsker seg el-gitar til jul. Hun er 100 % nybegynner (har spilt litt akustisk gitar på skolen nå i høst) og har aldri vist noen større interesse for instrumenter tidligere. Men om dette kan dra oppmerksomheten bort fra telefonen innimellom, er jo det positivt👍 Er litt usikker på hvor dedikert hun kommer til å være, og tenker at det er greit å starte med en gitar som ikke koster skjorta, men selvsagt må den fortsatt være ok å spille på🙂 Har tenkt å kjøpe en pakke med gitar og forsterker, og vurderer da en av de rimeligere variantene som f.eks. denne: https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/LA-Elektrisk-Gitar-and-15W-Fullstendig-Pakke-Sunburst/67D  Spørsmålet er om noe slikt vil fungere som en førstegangsgitar? Jeg har null erfaring med el-gitar. Vi har akustiske gitarer allerede, så jeg trenger ikke tips om å heller vurdere det, da hun er veldig klar på at det er el-gitar hun vil lære seg😉  
  • if, however, his point was that you need some sort of balanced cable, you could try the xlr-xlr option. but unless you have the kemper placed a long way from where you are, and need a very long cable, that shouldnt really make a difference. there is also a slim chance there is an impedance issue. you could check to see if a monitor cable would be better between the kemper and the soundcard.
  • Welcome to the forum! I think the Scarlett Solo instrument input is mono only, so you won't get stereo either way. You'll need a soundcard with two inputs for that. I don't know the Kemper, but I would think most sounds are mono with probable exceptions for some of the effects on top maybe? If however, there are stereo profiles on the Kemper, I'm sure you can set the output section to mono. Another thing: Are you experiencing troubles with your sound by using just one output? Is the sound much different to using headphones out of the headphones output for example? 
  • I use a Kemper with USB interface. And I use a normal guitar cable. I can’t see anything wrong with that. I use the monitor output or one of the main output (left or right) from the Kemper if a remember it correctly. Maybe this is what you’re looking for? I don’t think that will give you a stereo signal though. https://www.danmusikk.no/hiend-2-x-jack-mono-til-jack-stereo-kabel
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.