Web Analytics
Jump to content

Modifisering av marshall jcm 900


allman

Recommended Posts

Er det noen som har noen tips om hva man kunne gjøre med en marshall JCM 900 50 watter for å få en mer autentisk "plexi"lyd (hvis det er mulig da)? Forsterkeren funker greit den, god arbeidshest, men jeg spiller mest 70'talls rock og blues, og vrengen i jcm'en er ikke spesiellt egnet til det. Det blir til at jeg kjører forsterkeren clean, og bruker od-pedaler for å få "vintage" lyd. Vil jeg få mildere vreng ved å bytte til andre rør f.eks?

Link to comment
Share on other sites

Høres for meg ut som du kanskje mer har feil forsterker i forhold til den musiken du spiller. Jeg hadd heller skiftet den ut med noe som er mer i den gaten du vil ha. JCM900 har en layout som ikke er særlig mod vennlig så å gjøre noe med den blir nok fort dyrt uansett. Til '70 tallet passer nok en JMP eller f.eks en liten Peavy classic eller lignende mye bedre.

Link to comment
Share on other sites

Nå har det jo seg slik at det finnes en mod for å få en ren rørsignalvei til jcm900, men er jo en større mod og vil koste både tid og penger.

Videre så har du jo slikt som voodoo mod'en, er ikke helt sikker på hva den innebærer så du får søke litt rundt.

Går jo også an å prøve moddene som ligger på http://www.blueguitar.org/ , men vet heller ikke om disse er gode.

Du kan bytte preamprør til noen 12at7 eller 12au7, men er ikke sikker på om det er her vrengen genereres i jcm900. Så da vil det jo ikke hjelpe mye. Kanskje noen kan sjekke ut skjemaet...

Om du kan litt om forsterkere og elektronikk skal det gå å bare bytte ut noen motstander for å generere litt mindre vreng, men kan fort bli knotete hvis det er et (kompakt) printkort. Du må også muligens bytte ut noen kondiser om du vil ha en annen voicing. Og plutselig kan det bli masse du må bytte ut.... :)

Så om du ikke vil bruke masse tid og penger, kan det kanskje lønne seg å heller satse på en annen forsterker.

Link to comment
Share on other sites

Skulle gjerne kjøpt en gammel JMP, men de vokser jo ikke akkurat på trær. Kjøpte jcm'en fordi jeg fikk den billig, jmp ligger vel i en helt annen prisklasse. Men det blir vel til at man får leite i markedet og forberede seg på å blø litt for godlyden.

Link to comment
Share on other sites

Var en på forumet her som brukte en HAO Rust Driver (godlyd.no), og den skal visstnok føre deg et steg mot en Plexi-tone. Har ikke peiling selv, men nevner det sånn i tilfelle det skulle være noe å tenke på.

Link to comment
Share on other sites

Var en på forumet her som brukte en HAO Rust Driver (godlyd.no), og den skal visstnok føre deg et steg mot en Plexi-tone. Har ikke peiling selv, men nevner det sånn i tilfelle det skulle være noe å tenke på.

Hei det er meg. Lydklipp finner du her.

Tipper at den skulle gjøre susen for ditt ønske om plexilyd. Overkommelig i prisveien er den og.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.