Web Analytics
Jump to content

Hva slags effekter trenger jeg?


Recommended Posts

Som de fleste vet har jeg en M/B F-30 amp. Har begynt å spille en del country og lurer på hva slags effekter som kan duge til en bra country sound....? :D

Kom gjerne med anbefalinger på pedal produkter, er ikke interessert i noe multieffekt opplegg, men pedal(er)...

Kom med tips & triks B)

Takker

Link to comment
Share on other sites

Vel, spiller en del country selv... Har by the way Mesa/Boogie F-30 jeg og ;) Konge amp! B)

Ville iallefall gått til innkjøp av en delay pedal og reverb er jo fine greier, men det har du jo på ampen. Hva slags gitar har du?

Btw; Hvis du vil lære deg mere country så kjøp Brent Mason sin instruksjons dvd ;)

Link to comment
Share on other sites

Kom gjerne med anbefalinger på pedal produkter, er ikke interessert i noe multieffekt opplegg, men pedal(er)...

Delay og klang er nevnt allerede, jeg ville også lagt til chorus og kompressor. Det kommer litt an på hva slags countrylyd som er referansen din. Jeg syns litt slapback echo med klang funker bra, og når jeg vil i retning steel-gitar slenger jeg på chorusen i tillegg. Resten ligger hovedsakelig i fingra.

Link to comment
Share on other sites

Jeg digger lyden til Lars Håvard (Hellbillies), men liker forsåvidt lyden til Brent Mason, Jerry Donahue og resten av Hellecasters' også.. Men akkustisk blues/country, med mye twang og håndarbeid.. Det er lyden sin det:)

Link to comment
Share on other sites

De effektene jeg ville gått for til en countrylyd er disse:

*Booster

*Compressor

*Overdrive

*Tremolo

*Chorus

*Delay

Reverb sitter det oftest i forsterkerene og da er det litt smør på flesk å ha en reverb-pedal på gulvet. Ellers så ville jeg mest av alt startet ut med å skaffe et godt grunn effektbrett, betående av:

*Compressor

*Overdrive

*Tremolo

*Delay

Når det kommer til delay så bør en styre unna de lange goth-typiske delaysettingene og det kan en tenke på når en kjøper delaypedalen sin. En delaypedal jeg da kan anbefale som passer fint til country, rockabilly, blues etc, er Carl Martins Red Repeat. Denne pedalen selges til listepris for rundt 895.-. Når det gjelder compressoren så ville jeg ha puttet en del penger i denne og fått en av god kvalitet som og er transperant i lyden. Compressor som MXR Dyna Comp ville jeg ha styr litt unna. Denne funker bedre hvis en spiller reggea og funk. Mest av alt ville jeg gått for en Keeley Compressor hvis du har råd. Disse er litt dyre, men er og mye brukt. Bl.a. Brad Paisley bruker slike. Når det kommer til overdriven ville jeg tenkt på enten å gått for en BOSS OD-3, BOSS BD-2 Blues Driver, Ibanez TS-9 Tube Screamer eller en Guyatone. Dropp distortionpedaler da disse blir litt for harde lyden for country. Trenger du distortion så har ampen du beskriver mer enn nok guff. Skulle jeg anbefale en god tremolo så ville jeg sagt Carl Martin sin Surf Trem som også er en rimmelig pedal med Carl Martin kvalitet. Styr litt unna Marshall sin Vibratrem da denne er ikke like lett å stille og krever en god del tweaking på både pedal og forsterker for å lyde bra.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.