Web Analytics
Jump to content

pickups


johannes
 Share

Recommended Posts

ja hvordan låter de forskjellige pickupene? har lurt på dette en stund nå. kommer det på det samme hvilken pickup man har? kan man spille all mulig slags musikk med en f.eks. humbucker? er det noen pickuper som passer til noen spesielle genrer?

edit: låter pickupene forskjellig på forskjellige gitarer?

Edited by johannes
Link to comment
Share on other sites

hmmm, jeg er langt fra en ekspert på området, men jeg kan jo fortelle det jeg vet

så får folk fylle ut eller rette på etterpå.

du veit sikkert de fysiske forskjellene mellom de forskjellige pickupene

Så jeg hopper over det.

Singlecoils:

De kommer vanligvis i to varianter:

Fender pickupene du finner på stratocastere og telecastere.

Og p-90 pickups som du finner på gamle gibsons og mange andre gitarer.

Singlecoils gjenkjennes mest på lyd ved det brede frekvensspekteret de har.

Det betyr at de som oftest blir sett på som en bedre clean pickup en humbuckere.

De har mye trebel og bass og en ganske svak mid. P-90 har en sterkere mid en det de klassiske fender pupene har. Men dette er ikke en fast ”regel”, ettersom man kan overwounde

Singlecoilene ved å tvinne mer kobber rundt coilen. Da får man en sterkere mid og mer output. Det fins masse undergrupper her av dualcoil pickuper som eliminerer støy og minsker

Sjansene for feedback og lig. Men de er da strengt tatt ikke virkelige singlecoils, men bare humbuckere som er laget for å høres ut som singlecoils.

Om de virkelig høres ut som singlecoils eller ikke er en evig debatt.

Humbuckere:

Humbuckere fins i utallige varianter som høres veldig forskjellige ut.

Alt fra high-output metall versjoner til low-output jazz puper.

Men klassisk sett så har humbuckere gjerne mer mid og bass, og høres derfor feitere og kraftigere ut. (de er jo forsåvitt kraftigere ettersom humbuckere som oftest har høyere output en Singlecoils.) de er jo også frie for støy ettersom de to pick-upene nuller ut støy frekvensene fra hverandre. Men de nuller også ut andre frekvenser, det er derfor singlecoils har en bredere

Frekvens respons.

Men pickup makere har herjet på i så mange år nå, at man kan jo nesten få pickupene til å høres ut hvordan du vil.

Til spørsmålet om man kan spille all slaks musikk med alle pickups, så må jeg svare ja, det kan man. Men det spørs om du eller andre vil likke lyden så veldig godt.

På clean så sverger jeg til singlecoil,ettersom jeg synes den gir en fullere og bedre clean lyd en de fleste humbuckerene jeg har hørt. Og til distortion så synes jeg som oftest at humbuckere funker best, ettersom de støyer betraktelig mindre og har den mid punchen som skal til. Men til litt heftig vintage crunch så kan singlecoils høres jævlig fet ut det og, bare hør på Ritchie Blackmore eller Jimi Hendrix.

Det kommer helt an på smak og behag. Samt innstilinger på forsterker EQ og utstyr og så videre.

trevirke i gitaren kan påvirke lyden i stor grad, prøv deg fram.

edit: glemte og ta med at og overwounde pickuper eller øke output i det helle tatt minsker frekvensspekteret.

Edited by Stargazer
Link to comment
Share on other sites

Stargazer forklarte dette helt eksellent :)

Jeg kan bare legge til at for veldig soft musikk, hvor en "sprø" tone er idealet, er kanskje ikke humbuckere det optimale (Man kan jo dog ha en split-funksjon på enkelte av dem, dette låter decent), og om man vil spille metal med massiv vreng, blir standard single-coiler kanskje litt støyete. Men om man har en Fender strat-type gitar, kan man jo installere en humbucker i stol-posisjon, og ha single-coilen i mid og hals. Jeg synes personlig ikke at SC i stol låter så bra til det jeg spiller, så min strat har en humbucker.

Link to comment
Share on other sites

jeg for min del elsker lyden i en SSS strat.

Of course you do :D Du nevner Knopfler og Gilmour i signaturen din ;)

(To veldig gode musikere, forresten. Gode låtskrivere også)

ikke for å være frekk men var det for å være frekk?

Link to comment
Share on other sites

jeg for min del elsker lyden i en SSS strat.

Of course you do :D Du nevner Knopfler og Gilmour i signaturen din ;)

(To veldig gode musikere, forresten. Gode låtskrivere også)

ikke for å være frekk men var det for å være frekk?

Ikke i det hele tatt :)

Jeg synes ikke det var ikke frekt av deg å spørre heller da. Da jeg så at du hadde to stk gode gitarister, som er mest kjent for clean-strat lyd, i din signatur, regnet jeg med at du også hadde deres sound som favoritt :)

Link to comment
Share on other sites

Iron Maiden viser jo også at det går an å spille hardt med single coils ;o)

Maiden bruker helst strat-størrelse humbuckere, hot rails etc. Jeg har hørt på Maiden i noenogtjue år, men kan ikke si at jeg har sett noen singelcoiler der.

Yngwie derimot, bruker singlecoiler. (Eller stacked humbuckers, som definisjonen på DiMarzio HS-3/YJM, er)

Kikr Hammets gamle svarte Fernandes hadde også singlecoils, men det var EMG, så det blir litt annerledes igjen :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.