Web Analytics
Jump to content

Joe Satriani


GitarGuru
 Share

Recommended Posts

Ok. Jeg har hørt noe på Joe Satriani. Mest det nye av han. Hørt han ofte i G3 sammenhenger.

Jeg syns ikke at Satch er så utrolig god.. Er det bare jeg som har hørt feil opptak og sanger?

Alle er så imponert over han, men jeg syns ikke at han er All that!

Er det bare jeg som syns det?

Jeg er fullstendig klar over at han har gjort mye for gitar verden, men jeg syns ikke han er no flink teknisk og han spiller heller ikke så kult.. Er det noen som er enig, eller er det noe som syns jeg er helt på jordet og vil overbevise meg om at han er god?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 38
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mine forslag til lytting:

- Motorcycle driver

- The mystical potato head groove thing

- Surfing with the alien

- Satch boogie

- The extremist

- The snake

- Friends

Dette er alle låter fra hans tidlige plater. Live finnes det mye rart, prøv å hør på albumutgavene først. På 80-tallet var han veldig med på å få melodisk instrumentalmusikk ut til folket. En hørbar shredder om du vil. Sjekk ut pitch axis, morsom Satch greie.

Ellers kan det hende det ikke er i din retning, stilmessig. Hvis du ikke oppfatter Satch som en god gitarist, vel, vet ikke hva jeg skal si - annet enn at mange nok er uenige. :)

Link to comment
Share on other sites

Mye av hans instrumentalmusikk trenger du ikke være gitarist for å like.

Han har en god sans for melodier og gjør ikke ting mer innviklet enn de trenger å være. Selvsagt briefer han litt også, men ikke for mye.

Hør på albumene: Not Of This Earth, Surfing With The Alien, Dreaming #11, Flying In A Blue Dream og The Extremist.

Link to comment
Share on other sites

Synes Satriani er en ok gitarist. Har en god tone, og vibrato. Låtene hans er derimot stort sett veldig kjedelige. Samme gamle greia hele tida. Kort forklart synes jeg det blir for mye gitar og for lite av bandet som en helhet. Dessuten overdriven han bruken av raske legato løp (med full vreng og wah´en helt i bånn selvfølgelig) og hans hellige "pitch axis theory".

Link to comment
Share on other sites

Syns det er rart/underlig å høre på 'fjortisser' som sitter rundt omkring med sin nyinnkjøpte Ibanez og har lært seg en par fraser med Dream Theater, kan si att Satriani, Malmsteen og Vai er dårlige gitarister.Du boffen kan jo ikke engang fortelle hva som r så dritt-dårlig Satriani gjør, du har bare sett det på opptak rundt omkring. <_<

Syns det blir for dumt............

Jeg kan være enig att de til tider kan bli litt kjedelig i lengden å høre på ,men nå kalle de for dårlige gitarister er vell å trekke den LITT langt ;)

Link to comment
Share on other sites

Dessuten overdriven han bruken av raske legato løp (med full vreng og wah´en helt i bånn selvfølgelig) og hans hellige "pitch axis theory".

Overdreven bruk, skal vi se. Mannen har gitt ut minst 10 plater. Skulle tro at minst halvparten burde bestå av pitch axis for at det skal være overdreven bruk. Med tanke på at noen benytter seg av sin "signaturvibrato" hele tiden. Jeg kan knapt telle på to hender hvilke låter han benytter seg av pitch axis, men regner med du har studert Satriani nærmere slik at du vet hva du prater om. :)

Link to comment
Share on other sites

Du boffen kan jo ikke engang fortelle hva som r så dritt-dårlig Satriani gjør, du har bare sett det på opptak rundt omkring. <_<

Jeg har aldri sagt han er dårlig. Men det jeg har sett av videoer på youtube (som jeg ikke husker hvilke er for øyeblikket), liker jeg ca halvparten, mens den andre halvparten er dødkjedelig.

Husker især en video i sepia der han står i "ødemarka" å spiller en låt, fysjom.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.