Web Analytics
Jump to content

Behringer Tu-100


eroald

Recommended Posts

TU-2 koster 870 kr.

Alle tunere burde jo være nøyaktige. Hvorfor ville noen selle en elendig og sur tuner? Kvaliteten (materielt sett) er jo mye bedre på TU-2 eller KORG DT-10, så du får jo det du betaler for.

Edited by Vaidude
Link to comment
Share on other sites

TU-2 koster 870 kr.

Alle tunere burde jo være nøyaktige. Hvorfor ville noen selle en elendig og sur tuner?

Fordi en mindre nøyaktig tuner er billigere å utvikle og produsere, i tillegg selger en billigere tuner bedre blandt folk som ikke har alverdens med peil, derfor.

Med tanke på at Elkjøp solgte 8000 Behringer-pakker bare i julestria i fjor tilsier jo hvor mange det er som nettop har tatt fatt på gitaren...

En annen ting er at Behringerpedaler faktisk har innlagt en metallplate i bunn for å få den til å veie mer, og dermed heve kvalitetsinntrykket. Jeg ville ikke betrodd en Behringer-tuner til å tåle at jeg tråkker på den på scenen en gang. Boss-pedalene kan jeg stå på uten problemer.

Link to comment
Share on other sites

men har du prøvd denne pedalen? eller bare konkluderer du dette på bakgrunn for dine fordommer mot behringer produkter?

jeg trenger ikke en intuineringstuner, bare en som live kan gi meg en rein gitar...

et par av behringer pedalene har faktisk fått bra kritikk fra feks musikkpraksis. og en tuner spiller ingen rolle for lyden (greit den ikke er true-bypass, men det er heller ikke boss sin)

Link to comment
Share on other sites

ja, er ikke tvil om det... har en vamp skjølv å den er så å si ubrukelig..

men dette er lissom snakk om en tuner. så tviler jeg på at de lager en tuner som stemmer falskt! og så er det så dønn typisk dette forumet å legge ut om den ene boutique-effekten etter den andre, uten selv å ha prøvd den, bare pga du har hørt noen andre som har hørt om noen som har lest på ei nettside at den visstnok skal være ganske bra!

så derfor spurte jeg etter noen som hadde PRØVD den, ikke noen som hata behringer og tok det som god fisk at den var dårlig...

Link to comment
Share on other sites

på grunn av at markedets etterspørsel bestemmer produksjon og pris...

petersontuneren har ikke mange stompboksekonkurrenter for den er vel den beste til å intuinere gitarer med.. men hvor ofte trenger du å intuinere gitaren din? og når du betaler 10 ganger mer for den så burde den kunne spille alle soloene for deg!

behringer er direkte konkurrent til boss, og satser på å sette prisen ned for å utprise markedet.

dette ved å bruke billigere "cover" rundt boksen, og satse på at de selger flere tunere en det boss og peterson satser på!

men har du prøvd den? ettersom du slakter den?

Link to comment
Share on other sites

på grunn av at markedets etterspørsel bestemmer produksjon og pris...

Whoops, så var tilbudet borte fra markedet. ;)

behringer er direkte konkurrent til boss, og satser på å sette prisen ned for å utprise markedet.

dette ved å bruke billigere "cover" rundt boksen, og satse på at de selger flere tunere en det boss og peterson satser på!

men har du prøvd den? ettersom du slakter den?

Jeg har ikke tatt en Behringer i nærmere øyesyn, men har inntrykk av at de er betydelig mindre solide enn hva Boss kan vise til for sine produkter. Behringer er kanskje litt mindre nøyaktig, og betydelig mer skjøre. Jeg vet i alle fall at Boss er det jeg ville satset på av de to... Du sier du skal spille live med den, og selv om kanskje du er aldri så forsiktig med den nye Behringer-pedalen din, så er det ikke sikkert de rundt deg tenker det samme. Det er fort gjort ;)

Det virker som du ikke kommer til å få svar av folk som har prøvd den gjennomgående, så hvorfor ikke se om det er noen butikker i din nærhet der du kan teste den litt ut?

(og ja, det heter intonering :))

Link to comment
Share on other sites

Som alt annet Behringer har laget, så suger den, det kan jeg nesten konstatere på stedet. Det kan jeg garrantere. Jeg har prøvd noen av de Behringerepedalene på jobben, og de suger balle hardere enn noe annet. Og jeg ser ikke hvorfor tuneren skulle gjøre noe annet.

Jeg har hatt noen tunere i mitt liv, deriblandt en eller annen Cort Neil Zaza greie jeg fikk av Nettrom, og en temmelig billig Sabine-tuner. Sabinetuneren var min første, og det tok ikke lang tid før jeg vokste ut av den og fant ut at gitaren min rett og slett ikke ble rein. Cort-tuneren er ikke spesiellt mye bedre.

Derfor har jeg i dag en Boss TU-2, fordi gitaren min blir stemt og den tåler nok til at jeg kan drasse den med meg hvor jeg vil.

Jeg mistenker at Behringeren er litt i Sabine-skiktet, for å være helt ærlig. Sabinetuneren var ikke noe billigere enn Behringeren. I tillegg er også Behringeren laget for scenebruk, noe som gjør at mye av kosten i den sansynligvis ligger i chassiet, og ikke minst i den fine metal-plata i bunn da, som egentlig ikke har noen funksjon what-so-ever.

Men jeg kan godt ta og teste den så fort jeg har mulighet, og poste et review.

Link to comment
Share on other sites

Ta og test den, og post review selv... Gnome har ikke testa den, så han kan egentlig ikke uttale seg om kvaliteten. Ærlig talt, for 200 spenn er det ikke snakk om store utlegget.... :)

*plystre* ;)

Edited by hucker
Link to comment
Share on other sites

Er det ingen som vurderer KORG DT-10 da? Den er litt dyrere enn BOSS sin men den har da true-bypass og er av aluminium. Ser jo smellekker ut :) Er det passive bypass på BOSS sin? Jeg lurer litt på hva som er forskjellen mellom akkurat true og passive...

Link to comment
Share on other sites

Ved true bypass så slipper pedalen singnalet rett igjenom og ikke gjennom hele kretsen noe en passiv bypass gjør. På den måten så suger ikke pedalen så mye tone som pedaler uten truebypass.

Har forresten prøvd den KORG tuneren og den funka greit, men den er så himmla stor. Og jeg stoler mer på boss sin tuner.

Edited by eXX0n
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.