Web Analytics
Jump to content

Elementer til 2x12"


Recommended Posts

Har fått tak på mye bra materialer via jobben og skal snekre et 2x12" i løpet av ferien. Vil at det skal låte størst mulig, og har derfor kikket på http://www.genzbenz.com/?fa=detail&mid=1409&sid=419&cid=93 ikke bare ser kabinettet kanonfett ut, men det får bra omtale også. Problemet er bare: hva skal jeg sette i dette? Har alltid vært stor fan av g12t-75, og synes egentlig V30 låter altfor nasalt, mens greenbacks blir for kjipe når man skrur opp litt. I min jakt etter alternativer, har jeg funnet diverse elementer fra eminence som virker bra. V12, texas heat (de i krankenstein cabbene) og black powder virker tøffe og får mange varme ord, men klarer ikke å bestemme meg. At de koster halvparten av celestion-elementer er jo forresten også litt gøy ;)

Med tanke på selve kabinettet, noe jeg bør vite? Har snekret høyttalere med stor suksess før, så dette bør bli bra. Men hva med isolasjon osv.? Åpnet et marshall 2x12" en gang, og det var nesten tomt inni, bortsett fra en liten flekk med noe glava på bakluka. Og hva med innsiden? Jeg satser på å kopiere målene fra genz-benz og fikse noen bassrefleksrør fra clas ohlson e.l., men tror dere genz benz har fikset noe på innsiden av kabinettet ala transmissionline? (google transmissionline hvis det var gresk ;) )

Link to comment
Share on other sites

Når det gjelder kabinetter, så liker jeg god avstiving, og god demping (mineralull) innvendig. Foretrekker lukket kabinett, så god tetting er også bra. Porting (bassrefleks) gir deg god bunntrøkk/anslag, men du mister powerhandling, og impedanskurven blir noe mer bumpy. Og den ruller av *fortere* heeelt i bånn. For gitar er det ofte ikke noe problem dog.

Har vurdert å kjøre 2 1x12" i stereo dog, for å live opp lyden litt.

Elementmessig har jeg veldig lyst til å teste Eminence. Og Jensen har faktisk noen helt OK elementer i C12N (har to av de i et Marshall 1922), men jeg tror Eminence er verdt å teste.

Men ellers så er det jo bare en måte å finne ut av ting på - prøve ;)

Link to comment
Share on other sites

Ja, det kan fikses temmelig kjapt. Jeg er på fylla i Oslo i morra da, men har søndagen for meg - ta og stikk innom litt *utpå* ettermiddagen, når fyllenervene mine har lagt seg ;)

Btw, da skal kab'et ditt testes med elektronikken min også, siden jeg sikler på Eminence selv ;)

Edited by hucker
Link to comment
Share on other sites

Hehe, den er grei, hva tar du for styret?

Forresten. Trenger jeg ta med noe annet enn bakplata med pluggen i? Eller skal jeg dra med hele kabinettet?

Edited by Boffen
Link to comment
Share on other sites

Mye lettere om jeg bærer med meg loddebolt og småtteri dit bort ;)'

Pluggen koster en femtilapp, det dekker utgiftene mine. Oh btw, hva slags plugg er det i andre enden?

Edited by hucker
Link to comment
Share on other sites

Øyh! Dette er tråden min, ikke noe kontaktannonse :P

At jeg mister litt power handling fordi kabinettet blir "ventilert" er jeg klar over, men er det snakk om mye? Texas heat elementene tåler 150w rms, mot V12 sine 120, så effekt burde det være nok av uansett. Men burde jeg kanskje styre unna black powder elementene på "bare" 75w hvis jeg går for en løsning med bassrefleks? At elementene får for langt utslag og laget sånn "blatt" lyd er jeg ikke interessert i ;)

Men hva med oppkoblinga? Forsterkeren min klarer bare 8 og 16 ohm (ikke 4), så jeg lurer da på hva som er best. Enten kan jeg seriekoble 2stk. 4ohm elementer (eller 8) for å få 8 ohm (eller 16), eller parallellkoble 2stk. 16ohm for å få 8. Vil det være noen fordeler/ulemper med de to løsningene, eller blir det stortsett det samme?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • Dette kan jeg ikke, så ønsker ikke å uttale meg på pris. Men har inntrykk av at mange er villig til å betale "ekstra" for gamle og vellbrukte Gibson-gitarer, så tror nok man bør forvente mer enn hva en nyere i god stand koster. Alltid noen som er interessert i sånt. 
  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.