Web Analytics
Jump to content

Stygg støy i Fendern


Per
 Share

Recommended Posts

Jeg har en Fender Japan stratocaster, texasgreie(husker ikke akkurat hva den het akkurat nå, kan finne ut senere :P)

Iallefall, når jeg kobler den til forsterke og øker volumet og for på endel distortion, kommer det en forferdelig støy, er umulig å spille inn noe osv. med den støyen, mister faktisk motivasjonen til å spille. (Ja, har testet det på flere forsterkere). Men hjemme har jeg en Peavey 30 watts rørforsterker.

Men når jeg holder fingern på selve "cabelhodet", eller den dingsen man putter inn jacken, (helt fælt å se hvor mye jeg har glemt på den tiden jeg ikke har spilt særlig gitar).

Jaja, når man tar fingern på en av de to, så forsvinner støyen.

Noen som har opplevd lignende, eller aner hva dette skyldes?

-Hilsen en fortvilet Per

Edited by Per
Link to comment
Share on other sites

Du er sikker på at det ikke er den vanlige single coil-støyen du snakker om? Det er jo derfor man gjerne bruker humbucker når man kjører på med dist/gain, fordi det er mye støy fra selve pickupen. Blir det bedre hvis du har pickupvelgeren på 2. og 4. posisjon (da blir det samme støyreduksjonen som på en humbucker)?

Hvis det er snakk om noe annet, så kan det kanskje være en ledning som er dårlig jordet. Jeg har også en Japan-strat med Texas Specials, og det blir jo litt støy når man kjører på med vreng. De mikkene har vel også relativt høyt output til singlecoils å være, såvidt jeg vet.

Hm, hvis det er noen forskjell når du tar på selve kabelpluggen, altså den delen av pluggen som er utenfor kontakten, "dekselet", så er det kanskje tegn på at det er noe med kabelen også? Såvidt jeg vet skal vel det hodet være isolert fra pluggen selv (jamfør hvis du har pluggen ute så vil den støye, men hvis du så tar på tuppen, så blir det stilt. Kan det være kortslutning mellom deksel og ledning her?). Går ut fra at du har prøvd med forskjellige kabler også?

Edited by larseko
Link to comment
Share on other sites

Er det sånn VELDIG bråk? Uansett? Og er det på alle pickiper? Sjekk om alt er jorda. Skru av plekterbrettet og sjekk om jack inputten er jorda og om bryteren er jorda. Fikk det problemet sist jeg mekka på straten, da hadde jeg bare glemt å jorde bryteren.

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som en jordingsfeil for min del. Hvis støyen forsvinner når du tar på jackplata men ikke når du tar på strengene er det sansynligvis ikke kabelens feil heller.

Ta den til noen som kan fikse elektronikken i en gitar (med mindre du kan gjøre sånt selv).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.