Web Analytics
Jump to content

Nye rør over atlanteren


Recommended Posts

Skal jeg gjøre. Har faktisk bytta ut eletro harmonics som stod i tonelaben med et av de gamle orginalrøra som stod i studio preampen og syns det hjalp. Men ja tilbakemld og noen lydprøver kommer etterhvert.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville puttet IE Yugoslavia som rør 1 og 2, jeg synes de låter knall til clean, mye klarere enn f.eks. Mesa rør.

Kult om du ville postet forskjellene du merker ja, jeg hadde en Studio pre i 3 år, knall amp. Hvilke rør bytter du fra?

Edit: The tubestore er en bra sjappe, jeg har kjøpt fra dem tidligere. Blir nok en del handling der igjen fremover...

Edited by Gnome
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Da har omsider røra kommet. :D

Men det er en liten ting jeg lurer på før jeg putter dem i. Det er jo fast bias i mesan, kan jeg bare putte dem i? Har lest noe om at det er litt forskeller på røra.

Det står 30 påskrevet pakka med kulepenn. Har det noe med det å gjøre kanskje.

Link to comment
Share on other sites

Da har omsider røra kommet. :D

Men det er en liten ting jeg lurer på før jeg putter dem i. Det er jo fast bias i mesan, kan jeg bare putte dem i? Har lest noe om at det er litt forskeller på røra.

Det står 30 påskrevet pakka med kulepenn. Har det noe med det å gjøre kanskje.

Ingen av DIY folket som har noen innspill?

Link to comment
Share on other sites

Sjansene er til stede for at du ikke treffer rett på korrekt bias med disse røra, men Mesa har en tendens til å biase sine forsterkere litt kalde - så mest sannsynlig vil det gå bra.

Sett i røra du. Men hold et øye med de til forsterkeren er varm, og sjekk at de ikke får såkalte "hotspots" i drift - se etter om noe annet enn glødetrådene gløder, rett og slett. Da er det fare på ferde.

Det motsatte som kan skje er at bias blir for kald - i så fall vil lyden sannsynlgivis bli litt kjedelig, og i verste fall få litt forvrengning av den stygge typen (dog, det skal en del til).

Tallet på eska angir sannsynligvis biasstrøm i mA gjennom røret med en gitt referansespenning og bias som selgeren har målt.

Link to comment
Share on other sites

Da er røra putta i :D

Må si dette gjorde nytta si ja

De låt varmere. litt dypere på en måte enn de forrige. Det blei en utrolig bånn, slo an en cord og den bare hang

og hang til den døde naturlig ut.

Men syns kanskje det låt litt ullent, tror evt det ligger i preamp og kanskje elimineres ved å skru litt. Tenkte å putte i rubyrøra i preampen igjen bare for å sjekke.

Men sluttrinnet låt upåklagelig og alle røra gløder ca likt. Tror det ene røret i stod i var ødelagt, det gløda ihvertfall en del mer enn de andre

Tonelaben har jeg ikke testa ennå.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.