Web Analytics
Jump to content

rar bending lyd


johannes
 Share

Recommended Posts

når jeg tar en mørk tone- e for eks. og lar den klinge, mens jeg bender en lys, da blir den mørke mørkere.

hva kommer dette av, er det sånn på alle gitarer?

jeg har en billig strat kopi som jeg ikke tror det er så bra kvalitet på. (låner den)

håper noen skjønner min dårlige forklaring

Edited by johannes
Link to comment
Share on other sites

På min strat er det ikke noe spesielt problem. Jeg kan godt ta en skikkelig bend på f. eks G-strengen og holde i et random bånd på B-strengen uten at det skulle bli noe intonasjon, selv om den mørke e strengen har en tendens til å "stupe", ja.

På Ibanezen min er det litt verre, men siden den har et såpass genialt vibsystem at jeg kan bruke det til å forhøye toner veldig mye, er det ingen problem (egentlig ville det ikke vært et problem uansett, da), hvis jeg virkelig spille på to strenger samtidig, hvor jeg bender den ene, holder jeg bare i vibarmen og holder den igjen når den begynner å stramme seg.

Link to comment
Share on other sites

På min strat er det ikke noe spesielt problem. Jeg kan godt ta en skikkelig bend på f. eks G-strengen og holde i et random bånd på B-strengen uten at det skulle bli noe intonasjon, selv om den mørke e strengen har en tendens til å "stupe", ja.

På Ibanezen min er det litt verre, men siden den har et såpass genialt vibsystem at jeg kan bruke det til å forhøye toner veldig mye, er det ingen problem (egentlig ville det ikke vært et problem uansett, da), hvis jeg virkelig spille på to strenger samtidig, hvor jeg bender den ene, holder jeg bare i vibarmen og holder den igjen når den begynner å stramme seg.

problemet er jo at tonen du ikke bender går NED i pitch. Og da er det ikke værre enn at du bare bender den litt opp, når du har fretta begge to. Med andre ord, bare et lite intonasjonsproblem. Ikke vits å kåle med vibarmen.

Problemet trådstarter beskriver er derimot med åpne strenger, hvor det egentlig ikke er noen spesielt god løsning. Hvis du ofte skal bende samtidig som åpen streng er slått an er det like greit å kjøpe en gitar med en fast stol, ala tune-o-matic osv.

Link to comment
Share on other sites

"Problemet" er at du har flytende stol.

Strengene drar i én retning, og fjærene på baksiden av gitaren i en annen. Sammen balanserer de vibsystemet (stolen). Når du bender en streng tilfører du kraft på strengesiden, fjærene blir i forhold for slappe - resultatet er at vibsystemet tipper nedover (som når du presser vibarma mot strengene). Det er årsaken til at den dype e-strengen blir lavere når du bender en lys streng. :)

Ting du kan gjøre for å unngå den effekten.

Skru fjærene på baksiden lenger inn, helt til vibsystemet hviler mot kroppen. Det er egentlig det eneste som funker. Det finnes diverse dingser som skal redusere effekten, men min erfaring er at de ikke løser "problemet" 100% og er derfor en dårlig løsning. :)

Alle med flytende stol opplever det samme, det er ikke gitaren din det er noe galt med. :)

Link to comment
Share on other sites

vil ikke gitaren ikke holde stemminga da? Har hørt om folk som "låser" floyd rosen om til fast stol. Er det det du mener?

Hvis gitaren har avkapp under stolen, så kan ikke stolen legges flatt ned mot kroppen. I prinsippet det samme som når noen låser Floyd Rose, men med systemet helt ned mot kroppen har du muligheten til å senke tonen med vibarma. Sannsynligvis må den intoneres på nytt.

Denne ligger ikke på kroppen, og strengene vil bli påvirket av at andre bendes.

FloatingBridge2982WS.jpg

Hmm, finner ikke noen bilder av systemet flatt mot kroppen. Men jeg tror det er forståelig hva som menes med det likevel. :)

Link to comment
Share on other sites

Altså, i mine gitardager drev jeg mye med floyd roser, og kan endel om justeringer, og hva som skjer når du bender osv. Denne løsningen med å skru fjærene helt inn: Tremmen vil fortsatt slakke opp strengene når en annen streng bendes.

Link to comment
Share on other sites

Les hva som står da mann!

De fleste Floyd har avkapp under stolen, som gjør at de kan heve tonen mer. Modeller som ikke har det, f.eks Peavey Wolfgang, kan enkelt justere stolen ned til kroppen slik at strengene ikke påvirkes. Du må da stramme skruene såpass at kraften fra fjærene er større enn strengene + bending - ikke bare til systemet ligger nedpå kroppen.

Link to comment
Share on other sites

Ok, så når du strammer såpass, vil ikke tremmen gi etter på bending?

Korrekt. Bakdelen er den blir veldig umedgjørlig ved bruk av arma. Flere fjærer kan være gunstig, litt etter hvilke fjærer som sitter der og hvor mange.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.