Web Analytics
Jump to content

Ibanez SR-506 vs. Yamaha RBX JM2


Leonard
 Share

Recommended Posts

De siste måndene har jeg fått en fetisj for 6 strengs basser. Vurderer sånn smått og jeg skal kjøpe en.

Har funnet to som liker veldig godt; Ibanez SR-506 og Yamaha RBX JM2.

SR506_BM_1M_02.jpgRBX_JM2_medium_jpg.jpg

Selv liker jeg Ibanez'en bedre, utseendemessig. Jeg har ikke testen noen av dem.

Ibanez'en koster 6.500,- og Yamaha'en koster 11.000,-

Så det er jo egenlig stor prisforskjell.

Noen som har noen meninger?

Edited by Leonard
Link to comment
Share on other sites

Syns det samme :D Ibanezen var deilig! Men jeg lurer litt på hvordan lyden er på den.

Lyden på Yamahaen tviler jeg ikke så mye på, siden det er signatur bassen til John Myung. Må nesten vær god lyd på den ;9

Men det er Ibanezn jeg har mset lyst på. Det er bare noe med den :D

Link to comment
Share on other sites

En 6 strenger har jævla tjukk hals.

Trenger du alle strengene?

Yamahen er BTW tungspilt og jævla tung (12 kg elns).

John Myungs lyd suger dog er jeg drit fan av DT.

Edited by Martin
Link to comment
Share on other sites

Jeg er 100% sikker på at Yamahaen ikke veier 12 kg. Jeg har en GrooveTools 7-strenger som er den tyngste bassen jeg noen gang har spilt på, og den veier 6... så kanskje et sted mellom 5 og 6 kg? Jeg har også lest at JM-bassen er tung, men det er ikke overraskende. Med or i kroppen og lønn i halsen snakker vi om standard Fender-treslag, og mange Fender-basser er tunge.

Fordelen er at du får god og kompakt lyd.

Så vidt jeg har skjønt er Myung-bassen relativt smal i halsen (bredden), men om den er "jævla tjukk" tviler jeg på. :) Det blir dessuten et veldig subjektivt utsagn, og man må nesten spesifisere det nærmere. Mye av følelsen når det gjelder "tjukk" eller "tynn" går på fasongen på halsen, og ikke nødvendigvis på tykkelsen.

At den er tungspilt må ha med justering å gjøre. Er temmelig sikker på at disse bassene kan justeres opp til å være veldig lette å spille på. Ofte er justeringen fra fabrikken så som så, men hvis forhandleren vet hva han driver med, så setter han den ordentlig opp for deg. Jeg er ikke noe DT-fan, men det lille jeg har hørt forteller meg at John Myung ikke spiller på hengekøye... :P

Synes du skal teste dem ut, jeg. Det er eneste måten å finne ut 100% sikkert hva som passer best for deg! :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg får kun testet Ibanez'n, ikke Yamaha'en.

Tviler veldig sterkt på at de tar inn Yamaha'n også.

Tror ikke de bassene veier så veldig mye mere enn vanlig fire strengere. Det er jo egentlig bare halsen som er større. Så tyngden blir nok ikke noe problem. Det jeg er bekymret for det er lyden og hvor vrien de er å spille.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har bestemt meg for å satse på Ibanez. Tingen er det at de tok inn feil bass. De tok inn en BTB556MP, den bassen er ute etter er en SR506. Veldig forskjellig utseende.

Jeg testet den de tok inn, den hadde veldig bra lyd. Ikke spesielt tungspilt. Likte den veldig godt, bortsett fra utseende.

Har sjekket, og halsene er ikke noe nevnverdig forskjellig på de to. Men det var en stor forskjell, BTB'n hadde en ufattelig deilig preamp :D Kunne bruke den som wah-pedal!

En liten ting til. Jeg vet ikke hvor mye utslag det gir på lyden, men BTB'n har momorail. Vet ikke om dette er noe man generalt legger merke til på lyden.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Helt ærlig... jeg har mye mer sansen for BTB-bassene enn for SR-bassene! Så spør du meg, så vil jeg si at dette var en helt klar oppgradering!! :)

BTB-bassene har dessuten mye tightere H-streng enn SR-bassene har, og en av de største forskjellene mellom disse bassene er at BTB har 35" mensur, mens SR har 34". Jeg for min del synes de ser mye bedre ut, også, men der forstår jeg at vi ikke har helt samme oppfatning. :)

Har sjekket opp dimensjonene på BTB og SR, og ser at bortsett fra radiusen på gripebrettet og mensuren, så er de ganske like:

BTB:

Scale 889mm/35"

a : Width at Nut 54mm

b : Width at Last Fret 85mm

c: Thickness at 1st 20mm

d : Thickness at 12th 22mm

Radius 1000mmR

SR:

Scale 864mm/34"

a : Width at Nut 54mm

b : Width at Last Fret 83mm

c: Thickness at 1st 20.5mm

d : Thickness at 12th 22.5mm

Radius 400mmR

Micene er de samme, men det ser ut til at BTBen har en spenstigere preamp, som du sier.

Men nå når spørsmålet er om du skal satse på Ibanez BTB556MP eller Yamaha RBXJM2, så bytter jeg leir. Da ville jeg også satset på Ibanezen! :)

Edited by MrWalker
Link to comment
Share on other sites

Yamaha'en er ute av bildet!

Står mellom BTB og SR!

En ting jeg merket med SR er at den ikke lager noe spesielt skarpe lyden, selv om du slo på strengene så ble det ikke noe overdøvende skarpe lyder. Så den er nok veldig lite egentlig til slap&pop.

BTB derimot har vel mer eller mindre hele perspektivet, heller litt mot skarp siden. Men på grunn av preampen så kan jo lyden moduleres til å ha helt ekstrem bunn!

BTB'n leder hos meg! Men det er veldig tett mellom de to :P

Link to comment
Share on other sites

Yamaha'en er ute av bildet!

Står mellom BTB og SR!

En ting jeg merket med SR er at den ikke lager noe spesielt skarpe lyden, selv om du slo på strengene så ble det ikke noe overdøvende skarpe lyder. Så den er nok veldig lite egentlig til slap&pop.

BTB derimot har vel mer eller mindre hele perspektivet, heller litt mot skarp siden. Men på grunn av preampen så kan jo lyden moduleres til å ha helt ekstrem bunn!

BTB'n leder hos meg! Men det er veldig tett mellom de to :P

Kan kanskje ha noe med gamle strenger å gjøre?

Jeg synes helt klart du skal gå for BTBen. :) Da får du mye 6-strenger for pengene!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.