Web Analytics
Jump to content

midi og gitarpreamp/forsterker


gitar123
 Share

Recommended Posts

Har et lite spørsmål:

Hvis jeg f.eks har en preamp->poweramp-->kabinett kan jeg da bruke et midibrett til å styre preampen med? Dvs at jeg kan styre volum, gain, osv ved at jeg har det lagret inne i midi-patchene?

Kan man gjøre dette på vanlige forsterkere også(combo)?

Link to comment
Share on other sites

For at du skal styre en preamp slik, så må den være midikompatibel...

Preamper som mesa boogie Triaxis, marshall JMP-1, soldano (den motoriserte) er blandt de preampene som har x antall "patcher" hvor du kan lagre ulike EQ, gain settings, også velge hvilken patch som skal gå på med midi.

Altså, min Marshall 6100 skal gå å styre med midi, men i dette tilfelle så går det bare ut på å skifte mellom de tre kanalene, ikke noe mer.

Link to comment
Share on other sites

Profesjonelle(som ikke har midipreamps) bruker ofte flere forsterkere hvis de har behov for radikalt forksjellige lyder. Feks at de har en fender for clean, en marshall for crunch og en soldano for lead. Eller en forsterker med flere kanaler.

Jeg vet ikke hvor stort behov folk har for å tweake veldig på forsterkerkontrollene. De har vel feks en hovedvrenglyd, også har de kanskje en boostpedal/eq i front hvis de vil forandre soundet.

Alt kan gjerne være midistyrt av forskjellige midiløsninger, reléstyrte sløyfer, A/B bokser og lignende.

www.hugeracksinc.com er et forum for klin gærne folk som skal ha rack store som kjøleskap, men alt mulig hightech switchesystemer og meterstore midibrett. - Anbefales ;)

Link to comment
Share on other sites

Hvordan gjør de store gitaristene det da hvis de ikke kan styre dette?

Well, you know, det er nok fler enn du tror som greier seg bra med 1 kanal som f.eks. Zakk Wylde, John Sykes og EVH. I mange store tour rigger sitter det ofte en 3 eller 4 kanals pre amp eller 2-3 forsterkertopper. Så da har de en grunnlyd fra det og så legger de kanskje på en pedal eller to for litt variasjon. Noe mer hokus pokus en det er det oftest ikke. Du har kanskje sett blider av kjøleskapet til John Petrucci. Han bruker 3 Mesa Road King topper, men alle road king toppene står faktisk på en og samme kanal og en lyd hele tiden og så har han en pedal (Boss DS1) til litt boost. Som ST sier de færreste har noe behov for å tweake lyden i noe særlig grad live. Må huske på at all musikk fra før tidlig 80 tall er spilt på 1 kanals amper.

Link to comment
Share on other sites

Gluke: Petrucci kjører det vel sånn strengt tatt fordi kanalswitchinga begynte å doppe ut? Han pleide jo å kjøre full kanalswitching før Roadkingen blei herpa?

Jepp, det gjør vel bare story'n enda bedre. Petrucci på tune med fucka Mesa'r, he he.

Anyway, ifølge Jay var det fint lite han brukte de andre kanalene fra før av. Poenget mitt var bare at de fleste greier seg med relativt mye mindre switching en det man kanskje skulle tro. Det er jo strengt talt ikke så mange som drar på turne med midistyrte preamper osv.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.