Web Analytics
Jump to content

Gibson Les Paul Custom


complex

Recommended Posts

`Har tenkt litt nå i det siste, og har bestemt meg for å kjøpe ny gitar! Testet ut en Gibson Les Paul Custom i Oslo i fjor, og den var helt magisk!! Hva syns dere om den`?

Har suglet litt på Gibson Les Paul custom junior.. Noen som har prøvd denne?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 33
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mange "typer" LP Custom, du har de orginale fra 50 tallet (nei, de har du ikke råd til :P), også har du seinere modeller fra 68 av, og 70tallet og seinere reissue modeller. Gibson sin historic series er vel det jeg synes er Tipptopp.

Har prøvd et par fra 70 tallet, og de har ikke vært noe for meg

Det er vel ikke noe som heter Les Paul Custom Junior? :) (tidligere så var standard,..ja..standardmodellen, og så kom de med en Cusom som var "luksusutgave", og junior som var studentutgaven av Les Paul)

Det som skiller en ordinær Les Paul Custom og en Standard, er : De fleste Cusomene, har en kropp av massiv mahogney, kontra standard, som har en mahogney kropp med lønne topp. Jeg personlig foretrekker lønnetopp. Custom'ene er en del tyngre pga dette.

Custom gitarene har i ulike perioder Ibenholt gripebrett. Binding på baksiden av kroppen, "firkant-innlegg" på gripebrettet, også 1.bånd...

Halsprofilene kan gå fra feite 50talls halser, til tynne (70talls?), noen 80talls jeg har prøvd har hatt medium halsprofil. En del Les Paul Cusom fra Historic serien har skikkelig "balltrehals"

Det er disse smådetaljene som skiller custom fra standard.

Jeg har forresten en Greco (håndlagd i Japan) Les Paul custom, som er på linje med Gibson Historic gitarene kvalitetsmessig, kanskje bedre.

Søk på Greco eller Burny på musikkweb, Øyvind Johansen pleier å hente inn en del fete gitarer.

Link to comment
Share on other sites

Kødder du? Er Greco så bra? Gjelder dette alle Greco og Burny, eller er det forskjeller (forskjellige serier osv)? Har vært interessert i en lenge, men mistet litt interesse når jeg så en del hadde rosentre brett.

Uansett: Gibson Les Paul: Prøv før du kjøper. Generelt er alt verdt prisen om du synes det selv.

Link to comment
Share on other sites

Noe rundt der, Eg-950 og opp ellernoe....har ikke prøvd noen under 1000, men det er helt klart de med høyere modellbetegnelse du vil ha. Styr unna grecko EG-700 og sånt hvis du vil ha en gitar som skal måle seg med Gibson Custom Shop

Link to comment
Share on other sites

Riktig. Kan vel være verdt å holde et øye på det. Har sett at Orville, Burny og Greco går for litt høyere priser nå, gjerne mellom 600-1000$+. Folk blir vel mer og mer klar over kvaliteten i dem, pluss at det er noe med "lawsuit gitarer"

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.