Web Analytics
Jump to content

mesa boogie studio preamp problemer


Æljen
 Share

Recommended Posts

Jeg har en mesa boogie studio preamp som jeg er veeeeldig glad i.

Men det virker som det er dårlig kontakt en eller annen plass. :(

Den kan virke litt men plutselig så gir den seg på den ene siden, da er det bare en tynn liten lyd igjen på den sida. Den andre sida virker som den skal.

Noen som har lignede problemer eller har en anelse hva eller hvor i ampen det kan være feil?

Takker for alskens svar

Edited by Æljen
Link to comment
Share on other sites

Høres veldig ut som et pot-problem. Og hvis det bare gjelder den ene kanalen gjetter jeg det er vrengkanalen det er snakk om, i og med at kanalene er kobet etter hverandre.

Prøv å nappe litt på pot'ene som kun tilhører kanalenog se om det hjelper. Vanskelig å si noe når man ikkeser på den.

Om cleankanalen ikke funker men vrengkanalen funker perfekt er det en værre oppgave å forklare

Link to comment
Share on other sites

Nei da tror jeg du har misforstått litt. Det er utgangene. Normal lyd i A output, mens svak skurring på B output.

Og så virker den som den skal litt og gir seg igjen. Men det er kun på B output.

Om jeg spiller vreng eller clean har ingenting å si.

Link to comment
Share on other sites

Bytt pot'ene. Du får kjøpt nye på Imerslund, de koster 50 kroner stykket. Men du burde åpne boksen og lese av hva som står skrevet på pot'en før du bestiller, slik at du får riktig verdi. Like greit å bytte begge når du først er igang.

Link to comment
Share on other sites

Dette er ikke ett potmeterproblem. Feilen ligger på kretskortet en plass. Det er mest sansynlig at det er dårlig kontakt ett sted siden lyden kommer og går. Det jeg håpet på var om noen med litt svakstrømserfaring kunne gi meg et hint om hvor feilen kan ligge, eventuelt gi meg hint om hva jeg skal feilsøke.

Edited by Æljen
Link to comment
Share on other sites

Eller rett og slett at jacken er litt slitt? Føles den trang og fin når du putter pluggen inn der? (Det der var groteskt på så mange måter at jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne :()

Link to comment
Share on other sites

Jeg holder en knapp på pot'en. Jeg byttet selv utgangspot'ene på den jeg hadde pga. et lignende problem. Men istedet for å lukke helt så åpnet den seg helt. Er jo i prinsippet samme greia, neste.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.