Web Analytics
Jump to content

er ibanez bra?


copyfender
 Share

Recommended Posts

 • Replies 32
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jeg er fullstendig inhabil, men ja. Hvis du satser på en RG550 eller høyere (RG 570, 750, 770...) er veldig gode gitarer. Disse finnes i store tall, laget fra 1987 og lages fortsatt med noe forandret navn. S serien har også mange gode modeller, men der er bruktutvalget noe mindre i Norge.

Ibanez er å anbefale hvis du planlagt å bruke tremolo. Det er der Ibanez har en stor fordel fremfor mange andre merker i samme prisklasse. Den største gleden får du med et Edge eller Lo-Pro Edge system (finnes på RG550 og opp). TRS systemene er ikke like stabile, men kan fungere godt de også.

Du får en brukt RG550 til 2.000,-, kanskje mindre også. Sjekk alltid med noen som kjenner varen før du bestemmer deg for å kjøpe. Lønner seg sjelden å forhaste seg. :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har to ibanezgitarer (rg 1570 og rg 270dx)

1570 er sinnsykt bra! deilig hals, lav action, tremen holder sinnsykt på stemminga... eneste som bør skiftes på den er mikrofonene som ikke er fullt så bra (men i forhold til gitarens pris på 10000 får du utrolig mye for pengene). En 1570 som er godt satt opp og har f. eks dimarzio mikrofoner er minst like bra som en ibanez jem som koster betydelig mer. rg 270 er helt okei, men trem-systemet er elendig. den koster ca. 5000. Men om du blokker tremen så er den ganske god.

Om du skal ha en ibanez til ca. 5000 anbefaller jeg deg å se etter en brukt rg 1570/1550/570/550...

Link to comment
Share on other sites

Ibanez er veldig gode gitarer. Selvsagt får du de " mindre " kvalitetets gitaren. Men avhenger av hva du satser på dem. Som de øverste, jo høyrere tall, bedre Ibanez. Jeg har 3 Ibanerzer og alle er utrolig gode.

Ibanez RG 7-420

Ibanez Prestige 1527

Ibanez 570

Link to comment
Share on other sites

Det kommer ann på bruken av gitaren... Du trenger ikke Porsche for å kjøre i byen, men det ser selvsagt bra ut! :P

Ibanez er greie gitarer, men personlig føler jeg at de mangler sjel. Ibanez er nok fasitsvaret på hva som menes med "plankegitar"! hehe

Link to comment
Share on other sites

Ahh der kom'en, de mangler sjel, bra sagt. Enig, Ibanez mangler: Sjel, lettspilthet, godlyd, kvalitetsinntrykk og det meste, egentlig...

Skal du spille gitar, trenger du som regel ikke en Floyd Rose, hvis du da ikke spiller gitar, må du i tillegg til gitaren investere 4 lapper i en Digitech wammy, og det er penger det og.

Link to comment
Share on other sites

Det er jo ikke sant da..

Ibanez (RG spesielt) er kjent for å være gitarer som er så maskin at det er surt . De er vonde å spille på , og de tilhørende V-serie pickupene er helt ubrukelige ..

De har ikke sjel i det hele tatt . De har omtrent like mye sjel som et av dolokka på grønland t-banestasjon . Og om de har sjel , syntes jeg synd på dem ...

Nilsefix

Link to comment
Share on other sites

Det at de ikke er lettspilte er det dummeste jeg har hørt.

Sansynligvis har dere spilt på en som ikke er satt tilstrekkelig opp.

Floyd rose sytemet er tidkrevende og er svært vanskelig å sette opp.

Men en perfekt satt opp ibanez er som å spille på en drøm.

Link to comment
Share on other sites

Det finnes både gode og dårlige gitarer innenfor så og si alle gitarmerker vil no eg si. Har selv prøvd gode og dårlige Ibanezer. Selvfølgelig vil prisen som oftest si litt om kvaliteten på gitaren. En gitar til 10k e som oftest en bedre gitar til 5k. (du får ka du betaler for prinsippet) Må det være en ibanez? Når eg e på utskikk etter mulige nye gitarer tar eg aldri utgangspunkt i et merke. Viktig å prøve mange gitarer av forskjellig merke. Kanskje ender du opp på et relativt "ukjent" merke? Som egentlig har bedre lyd en den gitaren du siklet etter i byrjan. Men det gjør vel ingenting om det e en god gitar?

Link to comment
Share on other sites

Det som ofte er med Ibanez er at de er svært lettspilte hvis du spiller en time, men spiller du fem, blir du så gåen i venstre tommel, for du presser hånda så langt inn.. Halsene er sinnsykt digge i små mengder.. Har hatt Ibanez, og var fornøyd med det der og da, men så hva jeg hadde da jeg bytta til Gibson Les Paul Standard :D

Link to comment
Share on other sites

Det er jo ikke sant da..

Ibanez (RG spesielt) er kjent for å være gitarer som er så maskin at det er surt . De er vonde å spille på , og de tilhørende V-serie pickupene er helt ubrukelige ..

De har ikke sjel i det hele tatt . De har omtrent like mye sjel som et av dolokka på grønland t-banestasjon . Og om de har sjel , syntes jeg synd på dem ...

Nilsefix

Generelt pisspreik? :roll:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
  • Gitarsynthen har nok bare blitt hjemmebrukt, og ser ny ut. Det har seg nå slik at elektronikk "står seg i hjel", altså, det kan slutte å virke selv om det bare har kost seg i esken sin og ikke blitt brukt.  Jeg har ikke testet denne på lenge, og derfor skrev jeg det slik.  Den blir selvsagt testet før jeg evt. forlanger penger for den. Pris? Hva vil du betale? En ny koster 9500, men den er verdt det du vil betale for den. Du trenger en hexpickup på gitaren din for å bruke den, og jeg ønsker å selge dette som en pakke.. Det å montere en GR55 slik at den virker, er et herk og en tålmodighetsprøve. Mitt tips er å kjøpe en gitar som pickupen er ferdig montert på, eller en Fender Roland G5. Den koster 10 000.. Send meg en PM, så sjekker jeg gitar, sustainerfunksjon, pickup, og det hele.  Halv pris er en grei tommelfingerregel på brukt musikkutstyr
  • Vær forsiktig, det er avhengighetsskapende å skifte pickups 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.