Web Analytics
Jump to content

forsterker + bass = null lyd


Burro
 Share

Recommended Posts

Hallo folkens! Litt nervøs ettersom dette er mitt første innlegg og greier og greier.. (eller egentlig andre, siden jeg har posta nesten maken i basseksjonen)

Uansett! Jeg vurderer sterkt å kjøpe en veteran av en bass - En Warwick Thumb fra 1986. Denn sjeldenheten er grom å spille på og låter nydelig - bare det at den ikke låter i det hele tatt.

Prøvde nemlig å koble den på hjemmeampen min - en Wahsburn SX 30B, men får ingen lyd i det hele tatt. Det vil si - jeg har en intens humming i tre sekunder før all lyd blir borte. Hvis jeg kobler raskt ut og inn igjen skjer akkurat det samme...

Bassen har en temmelig sliten jackoutput, men tror ikke det er dette; får tross alt nok av lyd på andre forsterkere. Lurer på om ampen ikke takler alt signalet? Jeg har en Washburn T24 med passiv elektronikk. Kanskje Washburn bare lager "passive" instrumenter, ja for Warwicken har i hvert fall aktiv elektronikk!

Håper noen kan hjelpe meg! :)

Edited by Burro
Link to comment
Share on other sites

Hvis bassen er aktiv, så er det kanskje på tide å bytte batteri i den?

Den er aktiv, ja! Men den funker på andre forsterkere!

svarte du ikke nettop på ditt eget spørsmål nå..?

Errr..... Både ja og nei.. <_< Bassen er, som vi alle har skjønt nå - aktiv. Problemet er at jeg ikke får noen lyd når jeg kobler opp bassen til forsterkeren, det vil si en Washburn SX30B amp. Jeg får derimot lyd når jeg kobler den opp på en annen forsterker, og da har det vel ingenting å gjøre med batteriene lenger - den har jo bevist at den virker! Eller er det jeg som går glipp av noe, her? :huh:

Link to comment
Share on other sites

Hvis ampen din har lav inngangsimpedans så kan det oppstå at bassen ikke gir lyd på ampen din, men lyd på andre. Skift batteri.

Alright! Det hørtes ut som en god begrunnelse... Ampen funker med andre basser og samme ledning, og bassen funker på andre amper med samme ledning, så det har virka for meg som om det er et problem mellom ampen og bassen, men jeg skal prøve å skifte batteri, jeg!

Takk for råd og tips :wub:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.