Web Analytics
Jump to content

Holder på å Bygge studio


 Share

Recommended Posts

yo! her er hva jeg har

pc: 3 Ghz, 1 gig ram, 200 gig HD

lydkort: RME Fireface 800

har Cubase SX3, og noen pluggins...(verb, compressor, limiter, eq)

da trenger jeg mic'er og monitor... noen forslag? har ca. 10000-12000 å bruke på bare det.

en mic til vokal(kondensator?)

et sett til Trommer(bass, skarp, hihatt, 3 til tom, 2 overhead)

en eller to til amper-

har et par SM57 og 58 allerede..

noen forslag?

Link to comment
Share on other sites

Har egentlig lite peil på dette. :lol: Men har selv et Fireface 800 på vei i posten hit nå :D Så er på en måte i samme situasjonen :D Har selv en SM-57 (til micing av gitarforsterker) og en ADK Vienna (så langt kun brukt på akkustisk gitar). Synes ADK`en funker svært fint på akkustisk gitar. Til vokal kan du jo sjekke ut Røde NTK, MXL V69, Sontronics STC-2..

Når det gjelder monitorer kan du sjekke ut KRK V-serien, Dynaudio BM 5A (kanskje litt utenfor din prisklasse, men skal visst være veldig bra).

Surf litt rundt. Let etter anmeldelser av de forskjellige produktene. Sjekk forumet på www.harmony-central.com masse info der :)

Link to comment
Share on other sites

ang trommer ville jeg kjøpt et Audix DP5 sett på ebay. Havner på ca 4400nok inkl alt av moms og frakt osv. Koster over 10000 i norge. Da trenger du et par overheader i tillegg. Du trenger forsåvidt heller ingen mic på hatsene.. Det tar overhead seg fint av.. eneste er om du vil ha mulighet for og mikse og trikse litt med eq på hihaten seperat fra cymbalene..

Ellers så ville jeg oppgradert maskinen med 1gb ram ekstra, og mye mer harddisk plass. En fordel kan også være og ihvertfall ha sata disker.. og en sata raptor disk til OS og cubase, sånn at de får jobbe på en lynkjapp disk.

Du sier du har cubase SX osv.. Har du betalt for dette ? .. Hvis ikke så regner jeg med du er klar over at hvis du bruker cracka cubase som kjører på software basert dongle, så går alt ca 50% treigere enn om du hadde hatt original med usb dongle. Hvis du kjøper Cubase SL f.eks så koster det ikke mer enn 1800kr om du er student. Noen butikker selger uten og spørre etter studentbevis også, så det burde ikke by på noe problem. Bare et tips om du ønsker maksimal ytelse.

Ang monitorer.. sjekk ut yamaha NS10. De mest brukte studio monitorene laget. Kjøper du brukt får du de til en rimelig krone også.. iforhold til og kjøpe et splitter nytt sett med mackie eller dynaudio til langt over 10k.. Ellers har jo Alesis endel billige alternativer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.