Web Analytics
Jump to content

Spørsmål om effekter?


LTBR
 Share

Recommended Posts

Jeg har null peiling på effekter bare så det er sagt:) Jeg har alltid spilt med kabel rett i forsterker. Jeg har en Digitech RP100 som jeg omtrent aldri har brukt. Tok den fram igjen og fant ut at det var litt moro å forske på forskjellige lyder. Men det er en ting jeg lurer på: Jeg har en Marshall SLP og en Marshall 6101, altså noen av de forsterkerne som er simulert, + et 1960 kabinett, dette er også simulert, + en Gibson gitar som er med humbuckere, også simulert. Det jeg egentlig vil fram til er at jeg har det utstyret som prøver å simuleres så det har jeg ikke bruk for, men de andre effektene var greie å ha, men da må jeg spille gjennom div amp moduleringer og sånt, får ikke lyden fra kun gitaren og forsterkeren min. Finnes det noe annet som passer meg bedre, eller er det best å kjøpe kun enkle pedaler med de effektene jeg vil ha?

Link to comment
Share on other sites

Det er nok ikke noe poeng å bruke boksen som effektprosessor om du ikke har mulighet til å få skrudd av alt du ikke trenger, og spesielt hvis den da allikevel ikke låter bra i dine ører. Da kan du heller selge den og lete etter pedaler som gjør akkurat de effektene du trenger, evt en annen multi-pedal. Mulig en Pod XT (Live) gjør det du vil, dvs at du kan skru av all staffasje på noen presets.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du vil ha überkontrollen over hva effekter som brukes, så er det vel egentlig kun pedaler som gjelder. Et multi-effektbrett kan være greit det, men da er det ofte bundet til en produsents versjon av effekten. Den lille duppeditten du nevnte kan du beholde som reiseforsterker/øvingsdings. Da har du muligheten å få kul lyd når du øver, men slike dingsebomser lyder ofte helt ræva hvis en fyrer opp volumet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
  • Fylle på litt før forumet slettes Siden sist har jeg lært meg å planslipe bånd, og får det ganske greit til etterhvert. Gamle gitarer tas til nye høyder samtidig som action går motsatt vei...siste prosjekt var rustfri og det ble definitivt mer jobb men håndterbart. Har satt sammen et kit (bilde) som fikk full tlc på bånd og hals, og den ble faktisk utrolig fin å spille på. Grapthech oversadel og Gotoh låsbare stemmeskruer, og jeg begynner å like denne gitaren mer enn jeg hadde tenkt. Gitt at halsen ble så bra vurderer jeg sterkt å hive ut de (ok til å være billige) originale humbuckerene, og sette inn en Seymour Duncan SPH90 Phat Cat (P90 i humbuckerformat) i halsposisjon, og en Bare Knuckle Boot Camp True Grit ved broa. Vet, mye penger og galskap på en el cheapo gitar men siden den er i ferd med å bli elsket er det kanskje ikke så dumt? Pickupene er jo også flyttbare om det skulle bli aktuelt senere.. Hva tenker folket om å kombinere en singelcoil av denne typen i neck og sånn humbucker i bridge?
  • Øvet solist, dame 64 år søker gitarist. Ulike stilarter 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.