Web Analytics
Jump to content

KORG Pandora PX2


Speedbug
 Share

Recommended Posts

pandoraPX2.jpg

Skal snakke litt om den nye gitareffekten min. Noen har sikkert sett at jeg har spurt om den litt tidligere også.

Den ble først produsert i 1997 og er for et par år siden tatt ut av produskjon. Fikk kjøpt den brukt av en gitarlærer.

Fikk den for et par dager siden og har nå prøvd den masse, spilt alt mulig og sjekket ut det meste som kan sjekkes, og jeg må bare si at den låter utrolig bra... Tror ikke det er mange lyder som ikke har fått plass i denne boksen, det meste er her. Av effekter er det 58 stykker og velge mellom, deriblant flere versjoner av vreng (selvfølgelig), chorus, flanger, vibrator, phaser, tremolo, autowah-wah, delay, echo, reverb, rom-akustiskk og noe pitch shift greier. Det er rundt 4 til 6 forksjellige versjoner av alle effektene.

Med en gang man får den er det 38 forhåndsprogramerte lyder. Alt fra herlige clean tones til ekstrem distortion, men det er først når man får begynt å lage sine egne lyder det blir morsomt... Da er det bare å velge og vrake blant alle de 58 lydene og lage noe som passer din stil.

Den kommer også med en trommemaskin som inneholder 31 forskjellige rytmer. Veldig mange kule, så det er skikkelig gøy å øve med den slått på. Metronom og en veldig nøyaktig tuner er også innebygd. Metronomen og trommemaskinen kan ha tempo fra 40 til 208.

Alt i alt er den veldig morsom og bruke, skikkelig masse lyder å kose seg med. Men denne boksen er ikke ment for live bruk, det er derfor den ikke har en fotpedal heller. Den er ekstremt god å øve med og egner seg sikkert også godt til studiobruk.

Alle menyer er også veldig oversiktelige og veldig enkle og bruke. Er egentlig ikke nødvendig å åpne bruksanvisningen en gang... Alt er veldig forståelig.

Her er også noen lyderklipp... Beklager kvaliteten, men brukte bare en datamikrofon og satt den inntil forsterkeren. Hadde ikke noen annen mulighet... Men lyden er mye klarere enn det som vises på lydklippene :) Så kan jeg jo også si at jeg ikke er sånn kjempegod på gitar enda... Men det er jo lyden som skal frem, ikke sant?

Tremolo.

http://www.savefile.com/files3.php?fid=2232998&key=160475

Rock. Lagde denne lyden her selv. (Introen til Ted Nugent - Cat Scratch Fever.)

http://www.savefile.com/files3.php?fid=3972329&key=125327

En lyd jeg lagde som jeg synes ble litt Vai inspirert... Litt kul synes jeg iallefall.

http://www.savefile.com/files3.php?fid=7086444&key=487932

Og til slutt trommemaskinen. Spilte ingenting gitar her, bare for å vise dere noen av rytmene.

http://www.savefile.com/files3.php?fid=6043418&key=236015

Har ikke funnet noe negativt til nå iallefall så tror jeg får gi den karakter 6.

:)

Edited by Vaidude
Link to comment
Share on other sites

Hm, slo nesten til på en på eBay, ser ut til å være genial å ha med seg rundt, ser ut som den minste i sin klasse og, av hva jeg har sett iallefall.

Har du noen sjangs til å sammenligne den med en PX4? (Jeg har ikke prøvd noen av den skikkelig, bare et kjapt lytt på 4'ern, men 2'eren så jo mindre og, ut hadde stiligere design :P)

Edited by Gnome
Link to comment
Share on other sites

12 x 6 cm :) Så er ikke store karen nei. Han jeg kjøpte den av er fan av disse her og har PX2, 3 og 4. Han mente at toeren hadde best lyd og var mer robust. F.eks er hele fronten av aluminium.

Jeg har enda ikke fått prøvd PX4 men tror jeg kanskje må teste den ut en gang...

Her er et bilde av min.

DSC018100.jpg

Edited by Vaidude
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.