Web Analytics
Jump to content

Eksamen i musikkorientering.


jensosh
 Share

Recommended Posts

Heihei :) Har forberedelsesdag til eksamen i musikkorientering i dag og har egentlig behov for litt hjelp. Her er temaet:

Retro

I musikkhistorien finner man komponister og utøvere som tar i bruk virkemidler og teknikker fra tidligere tider. Slike tilbakeskuende virkemidler dukker opp med jevne mellomrom i både kunstmusikk, jazz og rock. I noen tilfeller kan dette prege en hel gruppe med kunstnere, for eksempel neoklassikerne på begynnelsen av 1900-tallet. Det spennende med slike neo- eller retro bølger er at musikken sjelden er en ren kopi av eldre stilidealer - en pastisj - selv om også dette forekommer. Som regel tilføres musikken stiltrekk fra sin samtid som gjør at vi opplever det gamle i lys av det nye.

Finn eksempler innen kunstmusikk, jazz og rock på komponister eller utøvere som benytter seg av stil og virkemidler fra tidligere musikkstiler. Finn ut hva det tilbakeskuende består i, og hva som eventuelt er samtidens stiluttrykk.

For noen er retro et negativt ladet begrep som blir forbundet med stagnasjon og manglende kunstnerisk egenart. Diskuter denne holdningen.

Oppgaven blir ca. at vi skal finne det som er retro i lytteeksemplene innen jazz, rock og klassisk vi får høre i morgen, f.eks. instrumentering, temaer, lydbilder osv. Kan noen gi meg eksempler på noe retro innen klassisk? Har ikke så god peiling på det, men også jazz og rock? Noen stykker/spor/låter jeg kan laste ned?

Edited by jensosh
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
  • Fylle på litt før forumet slettes Siden sist har jeg lært meg å planslipe bånd, og får det ganske greit til etterhvert. Gamle gitarer tas til nye høyder samtidig som action går motsatt vei...siste prosjekt var rustfri og det ble definitivt mer jobb men håndterbart. Har satt sammen et kit (bilde) som fikk full tlc på bånd og hals, og den ble faktisk utrolig fin å spille på. Grapthech oversadel og Gotoh låsbare stemmeskruer, og jeg begynner å like denne gitaren mer enn jeg hadde tenkt. Gitt at halsen ble så bra vurderer jeg sterkt å hive ut de (ok til å være billige) originale humbuckerene, og sette inn en Seymour Duncan SPH90 Phat Cat (P90 i humbuckerformat) i halsposisjon, og en Bare Knuckle Boot Camp True Grit ved broa. Vet, mye penger og galskap på en el cheapo gitar men siden den er i ferd med å bli elsket er det kanskje ikke så dumt? Pickupene er jo også flyttbare om det skulle bli aktuelt senere.. Hva tenker folket om å kombinere en singelcoil av denne typen i neck og sånn humbucker i bridge?
  • Øvet solist, dame 64 år søker gitarist. Ulike stilarter 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.