Web Analytics
Jump to content

Effektpedaler....


Øyvind
 Share

Recommended Posts

 • Replies 41
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Jeg vet jeg ingenting om hvor lenge du har spilt, hva du spiller eller hvor mye penger du har tenkt å bruke.

Hvis du ikke har noen erfaring med effekter fra før, så ville jeg kanskje kjøpt et multieffektbrett, for å så en gang senere å kjøpe pedaler når du vet hva du trenger.

Me hvis du skal ha pedaler vile jeg iallefall hatt:

Vreng (OD/Distortion/Fuzz, alt etter hva du skal spille. Ha gjerne flere vrengpedaler)

Delay (kan brukes til veldig mye. Soloer, støy, fingerspill osv...)

Modulasjon (Chorus/Flanger/Phaser, selv foretrekker jeg phaser)

Wha (kan brukes til så mangt. Alt fra rocksoloer til å kontrollere feedback)

Hvis du går litt lenger inn på hvilke gitarister/band du liker, og hvor mye penger du har tenkt å bruke,

kan du få et litt bedre svar.

Håper dette hjalp litt.

Edited by Freak Baby
Link to comment
Share on other sites

Jeg vet at jeg får sånn ca 15000 i konfen, og av de skal jeg bruke rundt 5-7000 på gitar, rundt 2000 på amp, og resten til effekter. Jeg har ikke spilt så veldig lenge. Jeg liker White Stripes gitar lyden. Og Jack White bruker jo en digitech whammy og mange forskjellige gitarer.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du liker tonen til Jack White er oppskriften denne:

Fender Twin Reverb på full pupp

Electro Harmonix Big Muff (har denne selv, beste vrengpedalen jeg noen gang har brukt)

Digitech Whammy

På det siste albummet har han også brukt en Electro Harmonix POG(Blue Orchid lyden er en POG + Big Muff)

Gitarene hans vet jeg ingenting om, unntatt at de ser jævli fete ut.

Jeg ville også brukt litt mer på forsterker og kuttet litt ned på effekt-budsjettet.

Jeg annbefaler virkelig Big Muff'en, spesielt hvis du slenger på en EQ pedal også, for den har etter min smak litt for lite mellomtone.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet at man må punge ut for å få en god amp, og jeg har bestemt at det meste jeg skal bruke på en amp er 4000. Jeg vil ikke ha en amp med 99 tilleggseffekter... Jeg skal jo ogå da ha igjen et par tusen til andre ting.

Edited by Øyvind
Link to comment
Share on other sites

Jeg har ingen effekter nå, uten om en wah. (det er fordi jeg har valgt å finne best mulig gitar og forsterker som 1 prioritet)

Hvis jeg hadde hatt penger til effekter nå så ville jeg ha mest bruk for en god delay. For å få en fyldig romklang-effekt på clean, fetere lead sound, echo osv.

Hvis du digger musikk som the white stripes så burde du definitivt se etter den ampen som kan gjengi en slik lyd, før du kjøper masse effekter.

Finn grunn-soundet før du skal farge det med effekter.

Effekter som JEG ville hatt(skal ha):

1. Delay

2. Chorus evt. Phaser

3. Fuzz av typen Z.vex Fuzzfactory

4. Gammeldags klang alá fender

Grunnen til at JEG ikke har noe effekter er rett og slett fordi jeg er så kresen, at jeg venter med å kjøpe til jeg har råd til de sakene jeg vet låter krem. Ikke at jeg anbefaler deg det samme.

Link to comment
Share on other sites

Ja, så kan jeg ta deres råd da... Jeg er ganske sikker på at jeg skal kjøpe en Ibanez AXS-32 TKF gitar for 4550,- fra Gjøvik Musikkhandel. Da skal jeg satse på en forsterker til rundt 4-5000,- og spare resten til jeg finner noe jeg vil ha... Er det noen som kan anbefale en veldig bra forsterker i den prisgruppen?

Link to comment
Share on other sites

Skal den brukes i bandsammenheng eller bare hjemme? Mange skryter av Vox AD-serien. AD-50 eller 100 skulle vel holde greit til band også. Skal du ha en rørforsterker til den prisen, bør du nok satse på å kjøpe brukt.

Link to comment
Share on other sites

Men jeg liker ikke Stratocaster formen... Jeg kunne godt tenke meg å kjøpe en bruktgitar, for som Jack White sier:"Buy a used guitar, so it already has the spirit played in." Men det er så vanskelig å finne en bra en til rett pris...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.