Web Analytics
Jump to content

Tidenes beste allround amp!


Recommended Posts

Bare det at EivindS ikke helt skjønte at det var snakk om amper og ikke Martha Louise...

Det er mange amper som stiller i klassen mest allsidig. Det er ingen amper som vil gi det hver og enkelt vil ha, så derfor er det mange meninger. For min egen del må jeg si at en 3+SE/VHT 2502 kombinasjon slår det meste.

Link to comment
Share on other sites

Åhåi.. Øh. Hva er verdens mest allsidige bil/båt/sko/bukse/PC/sykkel/sekk/hund/blomst...

Flest alternativer: noen modelerings-amp. Pod eller noe i den stilen. Men det finnes nok ting med færre valgmuligheter, som gjør hver enkelt lyd bedre! Så hva skal man si!?!?

Jeg må bare fortsette å spørre: hva er verdens mest allsidige gulvbelegg, kopp, sveiseapparat, kanon, fiskestang, teppe... yadayadayada...

Link to comment
Share on other sites

Uten å gi en defenisjon på hva tidenes mest allsidige amp er, så ville jeg kanskje sjekket ut marshall sin 30th anniversary combo. Har selv topp/kabinett versjonen, og det er definitivt en veldig allsidig forsterker!

JCM 2000 sin TSL serie er jo ganske lik.

Soldano sin x-88r preamp og CAE sine 3 kanals rack preamper er jo noe av det beste du kan få tak i.

ENGL lager fleksible amper.

Men det hjelper ikke at en amp i seg selv er fleksibel hvis den ikke er den rette.

Prisklasse? Sjanger?

Selvom min 30th anniverary topp er kjempe fleksibel med 3 kanaler, kan jeg få et like stort lydpalett med en Handwired 18w combo og en overdrive.

Link to comment
Share on other sites

Hvis en ikke er ute etter en amp for en helt spesifikk stil, men noe en kan bruke til alt fra metal til country, så må det være VOX sine AD60 VT og AD120VT amper. Disse har inne de fleste klassikere som Fender Twin Reverb og '59 Bassman, Vox AC 30 TB, Marshall JCM 800, Soldano SLO 100, Mesa/Boggie Dual Rectifier. Men noe av medaljens bakside er at AD VT forsterkerene er ikke en ekte rør-amp. En får liksom ikke helt den ekte rørlyden som med de faktiske forsterkerene. Men når en skal finne en amp som passer ditt eget øre, så tror jeg ikke det er en allround amp der ute. Noen har en konge vreng og er rør-amper, mens en finner vel egentlig ikke noen amp som har mer ren lyd enn Roland sin JC 120, men en transistoramp har som oftest en råtten vreng. Så hva skal en gjøre da? Jeg har iallfall ikke noe universelt svar som passer alle der. Noen ville nok hatt to amper på A/B-boks og switchet mellom dem, mens andre ville sett på hva de prioriterer og gått for det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.