Web Analytics
Jump to content

Studio på Linux-system


Recommended Posts

Fra http://ardour.org/system_requirements:

Audio interface

For high-end use, the RME Hammerfall series and the M-Audio Delta series are both recommended choices. These devices are well-supported under Linux, have excellent hardware designs, and work well in more or less every respect.

For cheaper hardware, any of the cards based on the ICE1712 or ICE1724 chipsets will work well (Terratec and M-Audio use these, as well as the EZ8), and the Ensoniq cards and onboard chipsets also are well supported and fairly reliable. On laptops, you may run into cheap builtin audio interfaces that have a single fixed sample rate. This is a poor situation to be in for pro-audio work: resampling is rarely computationally cheap, and always causes compromises with quality.

Things Not To Do

* Do not plan to gang together cheap stereo soundcards to make a multichannel system: this will not work.

* Do not plan to use USB audio interfaces if low latency is important to you.

Les alt som står på sida jeg linka til. Spør hvis det er noe du lurer på.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Så er det noen her som har fått Ardour til å fungere med Firewire-lydkort, dvs. gjennom freebob-driveren til Jackd (hvis jeg har forstått det riktig)? Driver og setter opp Debian unstable her, siden det var hakket mer krøkkete å få freebob til å virke med Ubuntu, som jeg hadde, og da er det greit å vite hva som venter en før man bruker opp dager og netter på dette....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
  • Fylle på litt før forumet slettes Siden sist har jeg lært meg å planslipe bånd, og får det ganske greit til etterhvert. Gamle gitarer tas til nye høyder samtidig som action går motsatt vei...siste prosjekt var rustfri og det ble definitivt mer jobb men håndterbart. Har satt sammen et kit (bilde) som fikk full tlc på bånd og hals, og den ble faktisk utrolig fin å spille på. Grapthech oversadel og Gotoh låsbare stemmeskruer, og jeg begynner å like denne gitaren mer enn jeg hadde tenkt. Gitt at halsen ble så bra vurderer jeg sterkt å hive ut de (ok til å være billige) originale humbuckerene, og sette inn en Seymour Duncan SPH90 Phat Cat (P90 i humbuckerformat) i halsposisjon, og en Bare Knuckle Boot Camp True Grit ved broa. Vet, mye penger og galskap på en el cheapo gitar men siden den er i ferd med å bli elsket er det kanskje ikke så dumt? Pickupene er jo også flyttbare om det skulle bli aktuelt senere.. Hva tenker folket om å kombinere en singelcoil av denne typen i neck og sånn humbucker i bridge?
  • Øvet solist, dame 64 år søker gitarist. Ulike stilarter 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.