Web Analytics
Jump to content

Elros' nye Warmoth bass


elros
 Share

Recommended Posts

Her for noen uker siden bestemte jeg meg omsider for å bestille noe kjafs fra Warmoth. Jeg har nemlig noen Gotoh stemmeskruer liggende som trenger å bli brukt til noe. Og så har jeg et 4-strengers sett liggende også.... og da var det jo bare litt småting som manglet for å ha en hel bass. :)

Jeg bestilte altså en Showcase hals: en med vinklet Warmoth hode, laget av Purpleheart, med Ziricote gripebrett og hodepynt.

Og en Showcase Jazz kropp: ask med flamme-lønn topp og Jazz-bass pickup hull.

Og en Gotoh strenge stol og litt skruer og slikt.

Greiene kom i dag:

05160009.jpg

05160002.jpg

Mer etterhvert.

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 37
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jeg har nå borret fire hull i halsen, til skruene som holder den fast i kroppen.

Og så har jeg satt på stemme skruene (sorte Gotoh skruer, til overs fra Listerud bassen som nå har Hipshot skruer) og strenge stolen.... og strenger. B) Må jo prøvespille litt!!!

05160010.jpg

Den låter faktisk meget friskt, akustisk. Rein og fin tone. God sustain. Et lite dødpunkt rundt 9-10 bånd på G strengen, men ikke særlig ille. Deilig å spille på. Jeg er glad for at halsen ikke trenger noe slags behandling.

Neste steg er å gi kroppen en olje-behandling. Jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta. Har noen peiling på slikt? Jeg kunne trenge noe hjelp: hva slags produkt burde jeg bruke, og hvordan.

Så skal den få elektronikk og reim-fester. Elektronikken blir nok EMG. Reim-fester blir Schaller med lås.

Link to comment
Share on other sites

Stilig!! :) Hvor mye koster dette gildet, da? Spør av nysgjerrighet, for jeg har alltid hatt lyst til å gjøre det samme selv, men har ikke tatt sjansen når jeg har hatt råd (og nå har jeg ikke råd... :D ).

Hvis du vil ha litt spesielle micer så sjekker du ut disse:

http://www.q-tuner.com/BS-4.shtml

Du får de i transparent, hvitt og sort. De låter fantastisk bra! :)

$280 for et tilpasset sett. :) (inkludert frakt, tror jeg... var i hvert fall det da jeg kjøpte min.)

Tung oil er vel et bra alternativ på finish-siden? Har ikke peiling på hvor lang tid det tar!

Edited by MrWalker
Link to comment
Share on other sites

I går ga jeg kroppen en omgang linolje. Her er et bilte tatt noen timer senere.

05180003.jpg

I dag må jeg nok gnikke en del, og legge et strøk til. Og så igjen i morgen, tipper jeg....

Før eller siden tenker jeg at jeg avslutter med et lag Tru-Oil.

Jeg har ikke peiling. B)

Link to comment
Share on other sites

Stilig!! :) Hvor mye koster dette gildet, da? Spør av nysgjerrighet, for jeg har alltid hatt lyst til å gjøre det samme selv, men har ikke tatt sjansen når jeg har hatt råd (og nå har jeg ikke råd... :D ).

Hvis du vil ha litt spesielle micer så sjekker du ut disse:

http://www.q-tuner.com/BS-4.shtml

Nå har jo jeg noen deler liggende fra før, for eksempel stemme skruer.

Men halsen og kroppen er kjøpt fra tilbuds haugen hos Warmoth, så det var greie priser. $209 for kroppen og $279 for halsen.

Mest sannsynlig vil jeg ha EMG pickuper. Men det er ikke avgjort enda, vi får se.

Link to comment
Share on other sites

du skal gnikke idag ??

Du skal vell helst først smøre på et lag.. la det trekke i noen minutter.. og så "buffe" / gnikke det inn i treet, samt få vekk overflødig olje.. Når dette er tørrt, kan du gjøre det samme igjen..

Vet ikke hvor mye det har for seg og gni inn i tørka lag som ligger utenpå.. hele poenget med oljen er jo at den skal inn i treet.

Link to comment
Share on other sites

La meg detaljere prosedyren slik jeg gjør det:

 • Gnikker. Med stål-ull liknende dings matte.
 • Klisser på masse olje, smørt utover med en fille
 • Venter litt
 • Tørker av overflødig olje
 • Venter mange timer (kanskje et døgn)
 • Begynner forfra igjen, med ny olje.

Så gnikkingen er før oljen kommer på....

Virker det fremdeles snodig?

:rolleyes: Jeg har jo egentlig ikke peiling, dette er hva jeg har forstått etter å ha lest litt forskjellig på internett.

Link to comment
Share on other sites

jeg pleier og rive en gammel t skjorte i filler ..

finne frem en pensel..

smøre på med olje ... vente i 10 minutter.. ta en av t skjorte fillene og gnikke / buffe oljen ned i gitaren (og som også gjør at overflødig olje trekker inn i t skjorten) ..

Spise litt mat, se tv, spille et instrument som ikke er klint inn i olje, i en time eller kanskje to..

Samme prosess igjen...

osv.. til jeg har fått et fint resultat.

Og så gjør jeg det samme når jeg føler gitaren trenger en ny dose olje (kanskje 6 mnd'r, eller mer eller mindre, alt ettersom).

Jeg har heller egentlig ikke peiling, så din metode er sikkert også helt iorden.

Link to comment
Share on other sites

Da har kroppen fått den siste olje :lol:

05240006.jpg

EMG pickuper er bestilt.

Men hvor skal jeg plassere potmeterene? Det vil bli en klassisk vol-vol-tone konfigurasjon. Fins det noen metode for å finne Fender plasseringen av potmeter?

Link to comment
Share on other sites

Da har kroppen fått den siste olje :lol:

05240006.jpg

EMG pickuper er bestilt.

Men hvor skal jeg plassere potmeterene? Det vil bli en klassisk vol-vol-tone konfigurasjon. Fins det noen metode for å finne Fender plasseringen av potmeter?

du må nok frese ut hull nedenfor pickupene og litt til venstre. er ikke så mye jobb:).. er det plass til batteri til emg pickupene da?blir kjempefint detta her:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.