Web Analytics
Jump to content

Strøm til pedaler


Gersen
 Share

Recommended Posts

Hei! Tenkte meg å bestille noen pedaler fra music 123.com, men er usikker på hvordan strøm jeg må bruke på dem. Siden USA har annet strømnett en Norge. Eller er det ikke så farlig? Kan jeg bare bruke en 9 Volts adapter?

Link to comment
Share on other sites

Det avhenger av hva pedalen trenger, så sjekk det opp for pedalen(e) det er snakk om før du kjøper. I de fleste tilfeller vil det nok bare være snakk om å kjøpe en strømforsyning med riktig strøm- og spenningsverdier, samt riktig plugg.

Link to comment
Share on other sites

Så det som må til er eliminatorer på 110 volt? Okei. Da skulle saken være grei...

Nei.

Jeg gjentar meg selv: Hva du trenger kommer an på pedalen.

Dersom pedalen kun går på 110V AC, da trenger du en 110V/230V trafo, med tilstrekkelig effektstyrke. Et eksempel er Soldano Supercharger GTO, den kommer i to utgaver, en amerikansk (110V) og en europeisk (230V). En 110V/230V trafo er ofte ganske stor og klumpete, og dermed lite hyggelig å drasse rundt på. Dessuten gjør den videresalg litt vanskeligere.

Går pedalen på vekselstrøm (AC), trenger du en transformator med riktig utgangsspenning (for eks 9V eller 12V), og som tåler det strømtrekket pedalen har (for eks 500mA). Et eksempel er Budda Zenman/Phatman, som går på 12V AC, og Rocktrons rack-enheter som går på 9V AC. Pluggen må også være riktig størrelse, mange bruker 2.1mm- eller 2.5mm-plugger, noen få bruker også små jack'er. En slik transformator kan kjøpes hos Clas Ohlson eller lignende butikker. Om ikke pluggen passer får du kjøpt løse og kan lodde en ny.

Går pedalen på likestrøm (DC), trenger du en strømforsyning med riktig utgangsspenning (for eks 9V eller 12V), og som tåkler det strømtrekket pedalen har (for eks 500mA). Et eksempel er de aller fleste Boss-pedaler, som går på 9V DC (samme som et 9V batteri, ikke overraskende). Her må du også være sikker på hvorvidt pedalen har + eller - i senter (de fleste ser ut til å ha - i senter nå om dagen). Igjen må også pluggen ha riktig størrelse. Slike strømforsyninger kan også kjøpes hos Clas Ohlson. Musikkbutikker pleier å selge strømforsyninger for 9V da det er såpass vanlig, har du mange pedaler kan det være enklere å ha en strømforsyning for alle, heller enn enn å bytte batterier titt og stadig.

Sjekk derfor gjerne ut hva strøm- og spenningsbehovet for pedalen(e) du ønsker. Mange pedaler bygges for å gå på batteridrift, dvs 9V DC, og du kan derfor klare deg med en slik løsning, men kjøper du for eks en Line6-pedal, eller noe litt eksotisk, kan du trenger andre ting.

Link to comment
Share on other sites

Ehm. Viss pedalen skal ha 110V/AC må man jo gjerne transformere NED fra 230V.

Viss man har en som er 110/230 transformerer du opp fra 110V til 230V. I De aller fleste husvegger er det 230V, ikke 110V. Derfor må man ha transformator som er 230 --> 110V.

Link to comment
Share on other sites

Så konklusjonen vil da være at man kan kjøpe pedaler i statene så lenge man bruker en adapter som passer?

Det stemmer.

Ehm. Viss pedalen skal ha 110V/AC må man jo gjerne transformere NED fra 230V.

Viss man har en som er 110/230 transformerer du opp fra 110V til 230V. I De aller fleste husvegger er det 230V, ikke 110V. Derfor må man ha transformator som er 230 --> 110V.

Forsåvidt, det er kanskje mer forståelig for noen å beskrive det som 230V/110V, men i og med at en slik transformator er bidireksjonal spiller det ingen rolle. Du kan kjøpe en slik trafo her og ta den med over til USA for å bruke norsk utstyr der borte, det eneste som skjer er at du bytter om «utgang» og «inngang».

Link to comment
Share on other sites

Den går jo på 9v, så den skulle du fint kunne bruke med et adapter kjøpt på Clas Ohlson. Kjøper du et 110v adapter ender du jo opp med 4,5volt, noe som er litt lite. Funker til minidisk kanskje, men ikke anbefalt :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.