Web Analytics
Jump to content

TONO og UKM


Jonathan
 Share

Recommended Posts

hei! her om dagen(10 min :P ) skulle jeg laste ned videoen av UKM-innslaget vårt... trykket meg inn på "Nettmagasin for Finnmark"

denne siden kom opp

http://web.ukm.no/magasin/2006/nyheter/?mid=77&id=1064

"På grunn av forhandlinger med TONO om opphavsrettigheter er dette magasinet midlertidig stengt.

Gå til Landsmønstringen 2006"

prøvde seff å gå inn på andre fylker, men samme melding...

heia tono!

carry on :)

Link to comment
Share on other sites

TONO opprettholder komponistenes rettigheter, for å si det sånn.

En stund skulle de jo forlange penger per kvadratmeter for butikker som spilte musikk :huh:

Så, kort sagt, de henter inn penger for "tapet" musikerne har på kringkasting av musikk og sånn, og deler det så ut til de som eier musikken. Tror jeg.

Link to comment
Share on other sites

Det var en kar på et annet forum som sendte mail til TONO for å høre hvordan reglene var når det gjelder å legge ut coverversjoner av andres låter og egenproduserte låter på nettet. Her er svaret han fikk:

Så lenge det ikke dreier seg om deres egne komposisjoner, eller om frie verk (hvor komponist/tekstforfatter har vært døde i mer enn 70 år), må dere ha en avtale med TONO.

Det enkleste (og ofte rimeligste) vil være å legge ut korte lydklipp for streaming. Hvis klippene ikke er lengre enn 45 sekunder pr stk, og sampet spilletid for alle klippene ikke overstiger 10 minutter, koster dette 100 kroner pr måned.

Alternativt kan dere legge ut lengre lydklipp, og dere må da loggføre og rapportere den faktiske bruken av klippene, og vederlaget baseres på faktisk bruk.

Link to comment
Share on other sites

Enig med Tarin, jeg er ikke noen aktiv tilhenger av piratkopiering, om det ikke finnes et bra system med rettigheter vil det ikke fungere å være artist. Men, en del av denne bransjen har dratt argumentene meningsløst langt, når de forsvarer «rettigheter» med nebb og klør som nå ender de bare opp med å undergrave respekten for disse rettighetene, og, i et lengre tidsperspektiv, grunnlaget til musikkbransjen.

Link to comment
Share on other sites

Tono er vel strengere på arket enn i realiteten, men virksomheten dems er på grensen til idioti. Greit nok å ikke kunne bruke andres opptak for så å kreditere seg selv, men mange av de punktene er bare vås og pengesluking på et lavt nivå.

Link to comment
Share on other sites

Tono er vel strengere på arket enn i realiteten, men virksomheten dems er på grensen til idioti. Greit nok å ikke kunne bruke andres opptak for så å kreditere seg selv, men mange av de punktene er bare vås og pengesluking på et lavt nivå.

Var borti hjemmesida til Larry Norman (kristenrockens far) og han hadde bestemt seg for følgende:

Skal du kopiere noter til fellessangbøker eller lignende, spille en av sangene hans live, trenger du ikke å betale noe som helst.

Skal du spille inn en av hans låter og du ikke har et plateselskap i ryggen eller du har et lite et, må du sende inn 100 dollars samt et signert eksemplar av produktet. Etterpå trenger du ikke tenke mer på det

Hvis du derimot har har et stort plateselskap i ryggen, må du kontakte tono e.l.

Snakk om kjekk fyr. Skulle ønske flere hadde samme innstilling

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.