Web Analytics
Jump to content

Lydkortalternativer


Gnome
 Share

Recommended Posts

Hey!

Jeg ser etter en lydkortløsning som jeg beskriver. Det beste jeg har funnet hittil er en Mackie Onyx 1620 (som jeg får rabatt på gjennom jobben) men jeg tenkte at noen her kanskje veit om gode alternativer. Det trenger ikke være en mixer, så lenge jeg kan ta opp minst 8 mikrofoner samtidig, gjerne fler. Fordelen med 16 er jo at man kan ta opp liveband ganske bra, der scorer jo Mackien høyt.

Mitt bruk kommer etterhvert til å omfatte hjemmeopptak (en venninne av meg og jeg skriver pop-låter som jeg er hypp på å ta opp med god kvalitet), det er viktig at jeg kan ta opp Biaxident sitt trommesett i sin helhet med separate spor, hvis ikke kan jeg likesågreit beholde hva jeg har i dag.

jeg har et M-Audio Delta 44 lydkort, men jeg er ikke 100% fornøyd med lyden jeg får. Spørsmålet er jo også om problemet ligger i lydkortet eller mellom stolen og skjermen, men dette er jo også ting jeg kjøper for å lære mest mulig mer om saken.

Så, kom med forslag, foreløpig har jeg Mackie Onyx 1620. Behringer Xenyx er utelukket :P

Link to comment
Share on other sites

Presonus firepod?

Har gode erfaringer med en presonus preamp jeg har og jeg vet at det er et slikt kort Thomas Dybdahl bruker i sitt 1mic studio.

Er det ikke RME Fireface 800 Hr.Dybdahl bruker?

Andre kort du kan sjekke ut:

MOTU 896HD

Metric Halo Mobile

Mackie Onyx 1200F

Link to comment
Share on other sites

om du kjører Windows platform, så ville jeg ventet med MOTU...(grusomt mange har fått feil med litt av hvert), men de fleste Mac brukerne har fått strålende resultat.

hmm.. Digi 002?

Link to comment
Share on other sites

Hvordan vil dete virke opp mot linux?

for å reformulere enn "stor" amerikansk generals ord: "det kan virke opp mot linux eller det kan ikke virke opp mot linux"

det kommer helt an på om det finnes drivere til det kortet eller ikke. jeg tviler på at det er så mange som har det, har hvertfall til gode å se et skikkelig lydkort med egne linuxdrivere.

det kan være at du kan finne noen opensource-drivere som funker eller liknende. mulig du kan finne noe hvis du leter der det er aktivitet rundt linux og lyd, f.eks. audacity-sidene eller planet ccrma (hvis ikke det er lagt ned)

Link to comment
Share on other sites

Tror ikke akkurat musikkproduksjon er det første folk tenker på når de hører linux...

Det er sant, men både Audacity og Planet CCRMA er prosjekter som har gått for å gjøre Linux til et alternativ på lydfronten. Kan være verdt å sjekke ut. Jeg for min del ditcha Linux da jeg konverterte til Mac Os X.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.