Web Analytics
Jump to content

MIDI + Amp


Alx
 Share

Recommended Posts

For det første er det vel greit å vite hvilken forsterker du har.

Ja, det går, men ikke alle forsterkere har innebygd midi. Noen kan utvides til dette, men dette er bare noen få. De fleste kommer med støtte om dette fra før (av de som støtter dette).

Om en kan bygge en midiswitcher? Ja, men det er komplisert. Har ingen erfaring med det.

Alternativ er å kjøpe en boks som kan switche kanal på forsterkeren av seg selv. Det finnes sikkert enkeltstående bokser som gjør dette, men disse kjenner jeg ikke til. Om du skal ha noen effekter samtidig så har du jo TC electronics G-Major og Rocktron Replifex og muligens et par effektmoduler til som kan switche kanaler på forsterkeren din samtidig.

Link to comment
Share on other sites

Hvis ampen har vanlig jacks tli funksjonene. Da kjøper du bare en lite control function switcher som fore eksempel axess electronics CFX4. Hvis ikke lager du bare en kabelovergang fra CFX4 til det som sitter på ampen, emn som acron sier det litt vankselig å si uten å vite hva slags amp det er.

Link to comment
Share on other sites

*For det første er det vel greit å vite hvilken forsterker du har.

Ja, det går, men ikke alle forsterkere har innebygd midi. Noen kan utvides til dette, men dette er bare noen få. De fleste kommer med støtte om dette fra før (av de som støtter dette).

*Alternativ er å kjøpe en boks som kan switche kanal på forsterkeren av seg selv.

Jeg går ut i fra at dere skjønner at det ikke er noen MIDI innebygd, da ville jeg ikke spurt om det var mulig. ;)

*Jeg har en KranK Rev1 combo. Den svitcher med jack (stereo?).

*Er axess den eneste som gjør dette? (med midi)

Fordel om "boksen" gjør dette enkelt, trenger ikke noen andre funksjoner.

Edited by Alx
Link to comment
Share on other sites

*Jeg har en KranK Rev1 combo. Den svitcher med jack (stereo?).

Jeg prøvde å finne brukermanualen på nett, men KranK har visst ikke lært at å utgi slikt som PDFer er en lur ting. Det eneste du trenger å vite er om switchingen gjøres "momentary" eller permanent, da enkelte bokser kanskje ikke støtter det første.

*Er axess den eneste som gjør dette? (med midi)

Nei. Skrydstrup MS8 gjør det også, du kan bruke en Rockman MIDI Octopus, enkelte effektprosessorer gjør det (TC G-Major og Rocktron Replifex/Xpression blant annet), samt at det finnes loop-switchere som også kan gjøre dette, slik som Rocktron Patchmate, CAE 4x4, CAE 2x4 og noen av Skrydstrup-produktene.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.