Web Analytics
Jump to content

Nybegynner!


Gitarr
 Share

Recommended Posts

Heisann! :)

Har alltid hatt lyst å spille gitar, og nå har jeg bestemt meg for å kjøpe meg en gitar, og lurte på om noen vet om noen "Lær-deg-selv" bøker eller nettsider jeg kan bruke, og om en anbefalt nybegynner gitar.

Og hva koster det for en gitar? :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte en nylonstrengsgitar, bæreveske, stemmeboks og 'gitarboka 1' av Bjørn Schandy for rundt 1300,-

Gitarbutikker har gjerne slike nybegynnerpakker. Nylonstrengsgitarer har en tendens til å være litt snillere mot fingertuppene i starten. Stemmeboks er absolutt en fordel om ikke du har absolutt gehør. Når det gjelder gitarbøker så bør du finne en der det følger med en lyd-cd slik at du kan høre hvordan sangene skal spilles.

Link to comment
Share on other sites

Heisann! :)

Har alltid hatt lyst å spille gitar, og nå har jeg bestemt meg for å kjøpe meg en gitar, og lurte på om noen vet om noen "Lær-deg-selv" bøker eller nettsider jeg kan bruke, og om en anbefalt nybegynner gitar.

Og hva koster det for en gitar? :rolleyes:

Viss du søker på internett og finner deg ei musikkside så finner du som regel priser på både gitarer, gitarpakker og bøker o.l.

Og hva det koster for en gitar, det er alt ettersom hva du skal ha. Igjen, sjekk litt rundt på nette. Du finner garantert noe som kan hjelpe deg.

Link to comment
Share on other sites

Du kan få kjøpt en startpakke med gitar, forsterker og litt utstyr for rundt 1000kr. Kanskje litt mer.

Sjekk ut denne siden: www.riff.no

Der finner du garantert noe :)

Og når du vil begynne å spille sanger: www.ultimate-guitar.com

Og når det gjelder gitarbøker kan jeg anbefale K.G Johanssons bøker. Den første boka er en grei nybegynnerbok. Der står det noen skalaer og det følger også med en cd der han først viser hvordan strengene låter når de er riktig stemt, og alle sangene som står i boka. Kort sagt: en veldig grei bok.

Da har du det du trenger tenker jeg. Lykke til :)

Link to comment
Share on other sites

Har leitet litt på egenhånd men finner ikke noen pakker med nylonstreng gitarer, står isåfall ikke at det er nylonstrenger :)

Kunne tenkt meg en pakke no første gangen med tanke på at jeg ikke helt vet hva jeg trenger så jeg slipper å leite rundtom, er heller ikke så sikker på hva alt er :P

Leitet litt rundtom på både http://www.riff.no/ , http://www.instrumentbutikken.no/ og http://express.bits-ikt.no/musikk/ .

Fant endel pakketilbud på gitarer på instrumentbutikken, men jeg er ikke sikker på hva som er nylons strenger og hva som er stål strenger, og er ikke helt sikker på hva jeg bør ha i en slik pakke.

Hadde satt pris på litt hjelp her ;)

Link to comment
Share on other sites

Om du har stålstrenger eller nylonstrenger spiller ikke så stor rolle. Det er stort sett det samme å spille på. Men med nylonstrenger blir det litt mer behagelig for fingrene, du blir ikke så sår. Men det kommer du til å bli uansett oppgjennom gitarkarrieren din så etter min mening spiller det ikke så stor rolle.

Link to comment
Share on other sites

Dette er en stålstrengsgitar etter hva jeg kan se, og greier du og spille på det er jo det en fordel, men fingertuppene blir skikkelig såre, og de ender med at du ikke kan spille gitar på noen dager..

Føler bare jeg må legge til at dette varierer fra person til person. Jeg startet rett på stålstrenger, og det gikk helt fint for meg. Spilte hver dag helt fra begynnelsen av :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.