Gå til innhold
Thomas

Stuevennlig forsterker med god lyd

Anbefalte innlegg

Etter mye fundering og grubling har jeg etter hvert kommet frem til at jeg vil ha en god rørforsterker med lite effekt, for å skåne ører og omgivelser. Planen er å klunke på Fat Strat og Rickenbacker 330, for så å se hva som kommer ut av støy.

Lydønsker

Har ikke veldig spesifikke ønsker hva lyd angår så dette blir kanksje litt intetsigende, men kan komme med noen tanker. Jeg vil ha en ren og myk clean, og en varm vreng – de helt brutale tonene får jeg ikke noe behov for.

Et par lydklipp:

Clean/myk overdrive

Clean

Gitaren i soloen ...

Har jeg vreng i nærheten av det Hendrix bruker på Purple Haze (studioversjonen) holder det i lange baner, og det skal gjerne duge til å spille noe i nærheten av mye av det som foregår på The Wall, ta Young Lust som et eksempel. Om det i tillegg går an å få frem noe i nærheten av tidlig Dire Straits (f.eks. Down To The Waterline på debutalbumet) er det topp. Regner med at det er overflødig å legge ut klipp av sangene. :)

Forsterkeralternativer

Gilmore Jr. – byggesett, koster $250 pluss diverse, kan bestilles på guytronix.com.

Z.Vex Nano Head – 4600,- på Godlyd.

Matamp Minimat – £260++, blir vel kanskje litt i overkant heavy?

Teite spørsmål

Inntil jeg får en god forklaring på det motsatte nekter jeg å tro at en høyttaler vil oppføre seg helt likt på veldig lave nivåer som på høye nivåer – altså vil det bli kronglete å få lyd som virkelig er topp ut av en slik liten forsterker med et kabinett beregnet på større forsterkere. Hva gjør man med dette? Kommer uansett til å måtte kjøpe eller bygge et kabinett, så gode råd blir satt pris på. Har for øvrig ikke vett til å skille mellom gode og dårlige råd, så det er egentlig bare å jatte i vei.

Finnes det andre gode forsterkeralternativer? Jeg vet opp og ned på en loddebolt, og har tid til å bygge selv, men må ha gode instruksjoner og tegninger, gjør ikke noe om det finnes prefabrikerte deler heller. Hotplate-løsninger og slikt har jeg ikke veldig lyst på, har ikke bruk for en stor forsterker uansett, og synes det blir litt i underkant med diverse PC-bokser.

Er fullt klar over at jeg sikkert har kommet med en del selvmotsigelser og umulige krav, men kunne godt tenke meg å høre andres erfaringer med disse forsterkerne, eller andre lignende løsninger, og eventuelt andre tips og innspill. De tre jeg nevnte er alle knallbra etter det jeg kan skjønne (om enn forskjellige, men de forskjellene sliter jeg med å definere), så jeg kunne godt tenke meg en liten klargjøring av fordelene/ulempene ved hver enkelt. Med tanke på pris betaler jeg det det koster, men er ikke interessert i å bruke mer enn nødvendig.

Lettere kaotisk post, ikke vær redd for å peke på alle feilene jeg har begått, jeg unnskylder meg med sykdom, selv om jeg sikkert ville skrevet like mye surr også om jeg var frisk. ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest

Minimat er ikke så heavy! Det er GTL og hardcore som er highgain amper. Streetserien har kjempebra clean de...

Klart den låter heavy når alt makses ut, men du får langt mer clean headroom med den en nanohead, som forsåvidt også låter rimelig heavy på fullt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for tips, skal sjekke ut alt.

Minimat er ikke så heavy!

[...]

Takk for oppklaringen, den forsterkeren virker helt ideell, dette høres fristende ut.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ser ut som et bra sett, ja, klarer ikke helt bestemme meg for om noe så enkelt egentlig er verdt stort mer enn summen av deleprisene, men det er uansett ikke snakk om enorme mengder penger, og så er det jo artig å kunne bygge den selv uten å ha doktorgrad i elektronikk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei Thomas!

Jeg kjøpte meg amp for noen måneder siden, Cornell Romany plus. Engelsk håndlaget, låter helt fantastisk. Han har også en en mindre modell, Romany. Den koster £575, men er det ikke slik at du kan få tilbake momsen når du tar den med tilbake til Norge? Den selges i Vintage sjappa i Denmark street. Jeg har ikke helt fått med meg det med å trekke fra moms og hvordan det fungerer, man skal vel kanskje egentlig betale det når man kommer inn til Norge igjen? Uansett, veldig veldig bra amp for pengene. På min kan du velge mellom, hmm, tror det er 10, 2 og 1/4 watt, jeg regner med det er samme type funksjon på Romany. En kanal, men med wattfunksjonen/en vrengpedal kan du få veldig bra resultater.

http://www.dc-developments.com/products-home.htm#romany

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Personlig synes jeg Minimat høres mest spennende ut. Aner ikke hva som er mest ideelt å bruke som kabinett på denne toppen, men vil tro 1x12 må være fint. Kjøper du den, så venter jeg spent på bilder og reportasje fra deg Thomas B)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Cornell Romany plus.

Takk for tipset, skal definitivt sjekke denne neste gang jeg er i London!

Acer: Minimat høres bra ut ja, den har det aller meste av det jeg kommer til å trenge. I øyeblikket tror jeg kanskje jeg heller mot å bygge en Gilmore Jr. i løpet av sommeren, hadde vært artig å prøve seg på noe slikt også.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bare for å ytre et lite pip om fremgang – jeg har mer eller mindre bestemt meg for å bygge en Gilmore Jr., kommer til å sette i gang dette i løpet av sommeren. Skal prøve å beskrive byggeprosessen her (vel, i det rette forumet selvsagt, alternativt i noen artikler på forsiden), om det er interesse for det.

Har planer om å bygge det aller meste selv – lurer litt på hvilke høytallerelementer jeg skal gå for. Finnes det noen gode oversikter over tonale kvaliteter, utover det jeg klarer å rote frem på Celestions nettsider? Er selvsagt åpen for andre produsenter også, har bare ikke voldsomt god innsikt i området. Har lurt litt på om jeg skal bygge et kabinett med 1x12" Greenback.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tre'45 forhandler Matamp i Norge, en telefon dit så skulle du klare å finne en pris. Hva kabinett angår vet jeg ikke annet enn det som står i brukermanualen, «designed to be […] coupled to the speaker enclosure of your choice.» Jeg tør ikke tolke mer ut av dette enn at den klarer å drive det meste.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Var på 345 i dag, testet minimaten...

Den er liten og veldig kompakt, men driver et 4x12 fint.

Likte den nesten enda bedre med et kvalitets 1x12 kabinett.

For en lyd!! Alt fra varm clean til heftig vreng.

Testet den med en les paul junior og en guild hollow body.

Passer perfekt som stueamp og kan utmerket brukes i studio.

Prisen på minien ligger på 4790kr, First ladyen koster det dobbelte(Denne fikke jeg ikke tid til å prøve)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.