Web Analytics
Jump to content

Engl Screamer vs. Thunder


Painkiller
 Share

Recommended Posts

Har tenkt å kjøpe meg ny forsterker etterhvert, og siden Engl-forsterkerene har fått så mye skryt, har jeg fått lyst på en av de. Kommer nok til å kjøpe meg en combo, men siden jeg ikke vet om noen mulighet til å prøve de, tenkte jeg at jeg skulle spørre litt. Screameren koster vel et par tusen mer enn Thunderen, så hva er egentlig hovedforskjellene mellom de? Er det noe særlig forskjell i lyden, eller er det hovedsakelig bare mer muligheter på Screameren. Jeg spiller stort sett metal som Priest, Maiden osv. Noen som har noen tips til hva jeg bør gå for?

Link to comment
Share on other sites

Screameren er i bunn og grunn en Thunder med litt flere funksjoner. Den har 4 kanaler og litt mer separate volum og gain kontroller, samt. at du kan bruke det monster pedalbrettet fra Engl på den til å få frem det meste egentlig. Solo boost har den og.

Det eneste jeg ikke liker med thunderen er at alle kanalene deler gain-kontroller, men det har ikke bydd på noen problemer enda egentlig.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Jeg har en Thunder, og den låter ganske Fender-ish, men noe hardere. Det er fortsatt mulig å få frem nok twang og rund god tone fra den da.

For meg er den ganske perfekt, for jeg kan spille funk, twangting etc. men ved å endre spillestil litt kan jeg ha en forholdsvis steril cleanlyd som jeg kan bruke til swells etc.

Jeg liker den veldig godt.

Link to comment
Share on other sites

Det er en helt grei allround amp. Eneste er at den låter noe hardt synes jeg, og problemet er jo at alle kanalene deler samtlige kontroller bortsett fra volum, noe som girsine begrensninger, iallefall på Thunderen.

Du får prøve selv, jeg er fornøyd med min.

Link to comment
Share on other sites

Jeg mener at Sandvika Musikk har en Screamer combo inne, det har vel Imers og med mindre de har solgt den. Ellers tror jeg det er dårlig, Thundere finnes det ytterst få av da Morgan ikke har av vane å bestille de.

Link to comment
Share on other sites

Burde jeg kjøpe combo eller topp + kabinett?

Kommer til å bruke den som øvnings amp. Men skal vel etterhvert spille med band osv.

Burde jeg kjøpe topp med engang eller burde jeg vente?

Spør pga synes det er litt mye penger å bruke på bare en combo.

Link to comment
Share on other sites

Burde jeg kjøpe combo eller topp + kabinett?

Kommer til å bruke den som øvnings amp. Men skal vel etterhvert spille med band osv.

Burde jeg kjøpe topp med engang eller burde jeg vente?

Spør pga synes det er litt mye penger å bruke på bare en combo.

Prisforskjellen på toppen og comboen er ikke så stor da. Du kan koble på kabinett på comboen også, men det er jo litt værre å dra rundt på. Det er vel det eneste negative jeg kommer på ved å kjøpe comboen. Men selvfølgelig, har du plass, og råd til å kjøpe kabinett med en gang, er det jo like greit å gå for toppen...

Link to comment
Share on other sites

Er det noen butikker i Norge som har den? Slik at jeg kan besøke butikken å prøve den. Helst nærme Oslo/Østlandet.

De har screamern på Ringsaker Musikk i Brumunddal ;) Den låter DRIT bra ! ;)

Link to comment
Share on other sites

Ser også at det ikke er mange kronene fra Screamer-toppen til en fireball-topp.

1. Er det noen stor forskjell mellom disse, annet at det 50 og 60 watt?

2. Er det noen bedre kvalitet eller lyd?

3. Flere innstillinger?

4. Hvem ville dere gått for?

(Sorry for at jeg stjeler litt fra den tråden)

Edited by Steve Vai
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.