Web Analytics
Jump to content

Jorkei

Medlem
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

About Jorkei

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jorkei's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (3/6)

2

Reputation

 1. Fant dette i sitert emne. Takk! "Som svar på direkte spørsmål om det kreves importtillatelse ved privatimport sier Miljødirektoratet følgende: "Dersom det er snakk om re-eksport fra EU/EØS-området, så vil det ikke være påkrevd med importtillatelse for gitar med alle arter av palisander (utenom rio-palisander (D. nigra) som i alle tilfeller krever importtillatelse). Dersom du bestiller fra land utenfor EU/EØS, for eksempel fra USA eller Kina, kreves det i alle tilfeller importtillatelse uavhengig av Dalbergia-art. Du kan lese mer her: http://miljødirektoratet.no/no/Tema/Arter-og-naturtyper/Handel-med-trua-arter-CITES/Musikkinstrumenter/" Altså: Ved kjøp fra EU/EØS holder det at selger legger ved CITES-papirer. Ved kjøp fra utenfor EU/EØS kreves det importtillatelse. Ved import av Brazilian rosewood (rio-palisander, dalbergia nigra) kreves det importtillatelse uansett. Egentlig ganske enkelt, altså, men styr med å søke om løyve ved kjøp utenfra EU/EØS. Tipper dog tollen egentlig slipper igjennom det meste så lenge papirene som følger gitaren er i orden. Og så håper vi reglene blir forenklet i løpet av 2019... Når det gjelder moms er det vel uansett best å holde sin sti ren."
 2. Så viss gitaren ikkje inneholder rosewood så er det ingen problem?
 3. Hei! Var usikker på om denne skulle her eller om den burde legges under kjøp og salg. Viss den passer bedre der si ifra og slett denne Eg lurer på om noen har erfaring med kjøp av gitar fra utenlandske gitarbutikken til dømes Thomann? veit ein skal betala moms for den, det har eg sjekka i på toll.no. Men er det andre ting som kan være utfordrende? Er en gitar som virker til å være utfordringer med å oppdrive i Norge.
 4. Har en highway one selv og er stor fornøyd. Så den kan eg også anbefale.
 5. Sjekket litt ut Laney litt, hørters veldig bra ut! Den er uten tvil oppe til vurdering!
 6. Kva er forskjellen på ein Roadster og ein vanlig dual rectifier head da? utenom at det er ein combo og ein topp.
 7. En Diezel kan være aktuelt, hvordan er det å ha ekn VH4 i hjemmet? Får du bråk naboen?
 8. Ser kanskje at eg var litt rask ja. Ser for meg rør forsterker. Kan være greit med en fx loop. Vil gjerne kunne spille clean. av effekt så holder det nok med 50w. liker veldig godt lyden til brent hinds i Mastodon så noe i nærheiten av det han har kunne vært noe.
 9. Hei! Etter nokre år uten å nestne holde i gitaren har interessen kommet tilbake! I dag har eg ein marshall Haze 40(dette var egentlig eit bomkjøp i eit tid eg trudde eg var intressert i ein anna lyd enn eg var), men pga at eg spiller mye tung musikk ønsker eg meg ny forsteker. Forsterkaren kan være topp pluss kabinett eller ein god combo. Pris, budsjettet er på ca maks 13-14 lapper. Kom med forslag! gjerne med ein grunn for at dette er det eg skal velge. Har sjølv tenkt på Marshall JCM 800.
 10. Hei! Etter mange år der gitarfingrene har fått hvile har eg tatt opp igjen intressen for dette fantastike instrumentet. Per dags dato har eg ein Fender standard telecaster og ein akustisk gitar. Ser derfor etter ein gitar til å bruke når eg spiller tyngre musikk. Har hatt LTD før med EMG som eg likte godt, men ønsker meg egentlig ikkje aktive pick ups nå. Har prøvespilt nokre EC-1000 som er liker godt og vurdere også. Men så kom eg over designet til LTD BK-600 som eg falt pladask for. Derfor lurer eg på om nokon her inne har erfaring med denne gitaren og hvordan den er kontra ein standard EC-1000? På forhånd takk for svar
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.