Gå til innhold

sandermarken

Medlem
 • Innholdsteller

  19
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om sandermarken

 • Rang
  Nybegynner
 1. Enig, godlyd var mitt tips også men kanskje sagevik på kvadrat går? De selger i alle fall fender.
 2. Takk for svar (og gode svar)! Jeg holder til i Stavanger og har tilgang til GodLyd i Sandnes (veldig fin butikk samt en del andre gode musikkforretninger i distriktet. Litt av problemet mitt er at jeg ikke helt vet "hvor jeg skal begynne" - når jeg er innom steder som godlyd ol. så ser jeg ikke skogen for bare trær, så jeg ønsker å ha noen gode tips i bagasjen før jeg setter igang. Carpal 67: Du holder jo til i nærområdet mitt, hvilket kabinett bruker du til Egnater toppene? Den virker jo veldig allsidig og har fått mye skryt. Audun: Som du sier har vi ganske likt oppsett av gitar (i alle fall når jeg anskaffer meg en Gibson). Hotrod liker jeg godt, men valgte i sin tid Vibrolux da den har en mer åpen lyd. Jeg var på nippet til å kjøpe en fulltone fulldrive her om dagen, og dersom den fungerer bra på en hotrod så vil den kanskje også være et godt valg til en Vibrolux.
 3. Hei, Først av alt, denne tråden kan like gjerne plasseres under "forstereke" og "effekter" siden den dekker alt. Moderator må derfor flytte tråden til et annet forum om de synes den ikke hører hjemme under denne kategorien. I dag spiller jeg primært på følgende utstyr: - Telecaster (US) - Strat (mexican) - Fender Vibrolux Reverb Custom rørforsteker - Effekter: T-Rex Alberta, T-Rex Reptile, Keeley Compressor (pluss diverse annet plukk) Som alle andre gitarister eksperimenterer jeg for å finne "godlyden", men føler ikke at jeg kommer i mål. Jeg har ingen problemer med å fremskaffe den fantastiske tele lyden gjennom en (til sitt bruk) utrolig bra forsterker. Straten holder også mål (selv om jeg foretrekker å bruke telen). Men når jeg ønsker å fremskaffe et litt tyngre lydbilde (vreng, rock) så fungerer ikke oppsettet mitt. Jeg er i ferd med å skaffe meg en Gibson gitar (eller lignende). Det skal være en skikkelig kvalitetsgitar for å komplettere de to jeg allerede har, og det skal selvfølgelig være med humbucker. Jeg er derimot redd for at forsterkeren jeg har, og effektene, ikke vil fungere for alle gitarene. Jeg er heller ikke fornøyd med at forsterkeren ikke vrenger før rundt 4 / 5. På dette nivået er lyden så høy at jeg ikke klarer å være i samme rom som forsterkeren, ungene springer ut og kona låser seg inne på kjøkkenet med ørepropper. Jeg ønsker derfor gode tips til et skikkelig "feinsmecker" oppsett bestående av følgende: - Forsterker (rør, men ikke så kraftig at den ikke kan brukes til øving, på konsert mikkes den uansett opp) - Ny gitar (Gibson Les Paul, ES335, Suhr med humbucker konfigurasjon ol.) - Effekter som kan supplere de jeg har (ikke mange men med høy kvalitet) Eksempler på musikk jeg spiller er norsk cover (de "fire store"), rock, daniel lanois, litt country / blues inspirert musikk. Jeg spiller ikke "trash", heavy etc. To eksempler på lydbilder som jeg liker kan dere finne på sangene nedenfor: DeLillos: "Venter på telefon" på "Hjernen er Alene i Operaen" - intro Daniel Lanois: Jeg fremstår kanskje som litt lat i forhold til de som synes at halve moroa er å bruke halve livet på å finne det ideelle utstyret. Og til de som måtte mene dette, så er jeg enig, men jeg ønsker heller å få servert noen "ferdige" og utprøvde oppsett som jeg kan ha glede av her og nå slik at jeg heller kan bruke tiden på å spille gitar Jeg håper på gode innspill! Takk.
 4. Hei. Prøv agder musikk i grimstad. Kjempekar som driver butikken og han mekker gitarer. Har selv hatt min tele inne hos ham for justering. Butikken ligger midt i sentrum ved gjestebrygga. Mvh.
 5. Mye fint! Selv fikk jeg en Hamilton volumpedal men best av alt var nok timer for å lære å synge
 6. Hei, Jeg var nettopp der borte og prisforskjellene var ikke veldig store synes jeg. Det er vel mest å spare på amerikanske pedaler (her kan det være ganske mye å spare dersom du får tak i pedalene, mitt problem var rett og slett å finne de produktene jeg skulle ha). Boss pedaler kosta det samme som billigste nettbutikker her i Norge. Det som derimot er MYE billigere er gitarreimer (kvalitetsreimer). Det er også peng å spare på strenger og annet småplukk.
 7. Takk for nye svar folkens. Jeg heller mer mot de klassiske gitarene (Gibson + kloner) etter å ha lest innleggene her og skal begynne prøverunden. Heritage så veldig bra ut, vi har Godlyd her i byen så jeg skal ta meg en tur.
 8. Flere svar nå så blir forvirringen total Takk for innspill, jeg vurderer definitivt Gibson da det alltid har vært en guttedrøm. Men jeg synes de begynner å bli litt vel "supermarkedkomersielle" så derfor kunne jeg tenke meg å se på andre gitarer også. Jeg skal sjekke ut Jazzmaster! Det er jo en utrolig tøff gitar og den hadde jeg vel egentlig glemt i farten. Men jeg burde vel kanskje heller se etter en gitar med humbucker så jeg kan komplettere single coil gitarene mine.
 9. Hei og takk for mange gode innspill! Både med tanke på pris og omtaler på nett så er jo Mayones helt oppe i "high-end" segmentet på linje med med Suhr og Tom Anderson etc. Kanskje en liten avsporing, men hvilke andre gitarer befinner seg i dette segmentet?
 10. Jeg har lange fingre og aldri brydd meg så mye om halsprofilen. Jeg spiller også mye akustisk gitar. Så det tror jeg ikke trenger å bety så mye. Men takk for innspill Skal sjekke Music Man.
 11. Hei alle sammen, Jeg har pt. en Tele + Strat som jeg er veldig fornøyd med, men jeg savner en gitar med litt mer "kjøtt" i lyden. Jeg spiller rock (pop / rock men ikke metal). For å komplettere lyden i de gitarene jeg har tenker jeg umiddelbart på Gibson Les Paul, men på den ene siden synes jeg Gibson har blitt litt vel "mainstream" (de lager jo tom. Jonas Brothers gitarer) og på den andre siden er valget kanskje litt enkelt da det sikkert finnes andre og gode alternativer der ute? Derfor starter jeg nå søket etter en ny, god, kvalitetsgitar som kan komplettere de jeg allerede har. Gibson, Gibson kloner, Fender Strat kloner med humbucker etc. etc. - alle tips mottas med takk. Prisklasse er rundt 10 - 20 og gjerne brukt da dette gir mer gitar for pengene. Forsterkeren jeg har i dag er en Fender Vibrolux Customer Reverb (rør) som jeg er fornøyd med men sannsynligvis kommer til å bytte ut etterhvert. Mottar tips med takk!
 12. Keeley er jeg veldig fornøyd med Jeg har bare hatt den i noen uker. Etter å ha brukt den i disse ukene kan jeg ikke forstå hvordan jeg klarte meg uten en skikkelig kompressor. Når jeg først plugga den inn så tenkte jeg: "jøss, så mye peng for så lite" Men den evner å løfte lyden mange hakk. Som forsterker bruker jeg en Fender Vibrolux custom.
 13. Jeg har ikke planer om kasse. Jeg skal ta en gammel bag, lage den om til en "duk" som jeg bretter rundt. På denne fester jeg et håndtak og bruker en borrelås på tvers for å holde det hele pakket tett og godt sammen. Dermed kan jeg bære det greit med meg, men det er selvfølgelig ikke noe robuste greier som egner seg til transport. Og ja, HM-2 er en morsom pedal, skikkelig åttitalls (og det var vel da jeg kjøpte den Edit: når jeg tenker meg om skal jeg feste håndtaket i bakkant av brettet og lage en åpning i duken som da kun vil ha som formål å holde boksene på plass under transport. Duken kan jeg eventuelt fore for ekstra beskyttelse.
 14. Brettet er av typen Gorm (andre nettsteder beskriver hvordan man lager dette). Prisen ble omlag 200 kroner og jobben var unnagjort på noen timer. Vinkelen på brettet føles god, det er solid og svikter ikke. Under brettet har jeg limt på gummiknotter så det ikke sklir. Fargen er jeg fornøyd med selv om det sannsynligvis blir møkkete ganske snart
 15. Takk for mange gode svar folkens! Sitter og leser og koser meg nå. Men jeg er enig i at det er vanskelig å finne forum som dekker "alt". I morgen skal jeg forresten bygge meg et pedalbrett for de som er interessert. Delene kosta meg 250 kroner så dette kan bli "value for money" om jeg klarer å få det til.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.